Afişajul electoral a ajuns la mâna Poliţiei

8Comentarii
Afişajul electoral a ajuns la mâna Poliţiei
Săptămâna trecută, Poliţia Comunitară Timişoara anunţa că a sesizat Biroul Electoral Judeţean cu privire la faptul că unele partide au încălcat legea, tapetând panourile electorale cu mai multe afişe ale aceloraşi candidaţi. Poliţia Timiş spune acum că totul ţine… de bun-simţ.

Asta, în condiţiile în care Legea 35 din 2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului permite doar un afiş de candidat pe panou – o singură poziţie. Primarul Gheorghe Ciuhandu declara că-i va trimite pe poliţiştii comunitari să fotografieze panourile pentru sancţionarea partidelor şi a candidaţilor care nu ţin cont de prevederile legii. Cei de la BEJ au transmis, la rândul lor, sesizarea către Poliţia Municipiului. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Sergiu Rus, susţine însă că… nu s-a încălcat nicio lege: “N-am avut ce sancţiuni să dăm pentru că Legea 35 nu prevede câte afişe să se pună pe un panou, există doar o recomandare a primăriei în acest sens. În acest caz funcţionează doar legea bunului simţ”, ne-a declarat Sergiu Rus. Legea 35 din 2008 pe care am citit-o noi, alta decât cea răsfoită de reprezentanţii Poliţiei se pare, spune însă clar, la Capitolul VII – Campania electorală, Art. 39, Punctul 6: “Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale, care participă la alegeri conform prezentului titlu, ori candidat independent, poate aplica un singur afiş electoral”!

Atac cu graffiti la PSD

Partidele politice nu s-au înghesuit să semnaleze nereguli în această campanie, în care mai toţi candidaţii par să-şi vadă liniştiţi de treabă în colegiile lor. PSD Timişoara a depus, luni, sesizări la Poliţia Municipiului, Poliţia Comunitară şi Inspectoratul de Jandarmi, reclamând faptul că mai multe afişe de pe panouri le-au fost vandalizate. Pesediştii s-au plâns şi că bannerele şi materialele lor electorale din staţiile unor mijloace de transport în comun au fost rupte sau mâzgălite cu graffiti. Cei de la Poliţie spun însă că lucrurile nu stau chiar aşa: “Noi am luat măsuri de identificare şi am găsit un singur afiş dezlipit şi unul care prezenta o zgârietură. Ca să putem cerceta o infracţiune de distrugere, trebuie să existe obiectul distrugerii. În plus, ei nu au depus o sesizare oficială, ci o înştiinţare, ca să facem cercetări trebuie să existe o plângere”, a arătat Sergiu Rus.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor