„Afacerea taxi” se lasă cu destituiri la Primăria Timişoara

38Comentarii
„Afacerea taxi” se lasă cu destituiri la Primăria Timişoara
Comisia de disciplină de la nivelul Primăriei Timişoara a propus primarului Gheorghe Ciuhandu demiterea din funcţie a şefului Biroului Transporturi, Mihai Dragomir. Motivul? Absenţe nemotivate şi autorizaţii de taxi emise prin încălcarea legii, spun reprezentanţii municipalităţii!

La începutul lunii septembrie, şeful Direcţiei Drumuri şi Transporturi din cadrul primăriei, Culiţă Chiş, precum şi edilul-şef Gheorghe Ciuhandu, declarau că va fi declanşată o anchetă administrativă internă, după ce au descoperit 27 de autorizaţii de taxi eliberate în mod greşit, în urma preschimbării acestor documente. Comisia de disciplină de la nivelul municipalităţii a dat dat luni verdictul în acest dosar: a propus primarului Gheorghe Ciuhandu destituirea din funcţia publică a şefului Biroului Transporturi, Mihai Dragomir, desfacerea contractului de muncă, pentru că lipseşte nemotivat de la serviciu de mai bine de o lună, coroborat cu faptul că s-ar fi emis câteva zeci de autorizaţii prin încălcarea prevederilor legale, după termenul şi implicit peste numărul prevăzut de lege. Reprezentanţii primăriei au încercat să-l contacteze pe şeful vizat, însă fără niciun rezultat: nu a răspuns la chemarea lor şi nu au reuşit să dea de el – acesta a dispărut pur şi simplu de la lucru! În acelaşi dosar, Comisia de disciplină a propus sancţionarea consilierului Sorin Truţa, din cadrul aceluiaşi Birou, prin diminuarea cu 20 la sută a salariului, trei luni la rând. Rămâne de văzut ce decizie va lua primarul, însă, până acum, edilul a fost de acord, de fiecare dată, cu deciziile Comisiei de disciplină şi le-a pus în aplicare. „Au fost emise aproximativ 50 de autorizaţii după termen şi eliberate aproape 20-30, până ne-am dat seama. Acestea sunt nule şi vor fi retrase, dacă nu au fost retrase până în momentul de faţă. Noi vom înainta raportul Comisiei de disciplină şi către Poliţia Municipiului, care urmează să ia măsurile legale care se impun”, a precizat Şeful Serviciului Reglementări Transporturi Urbane, Ovidiu Rădulescu.38Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor