Aeroportul Timisoara a facut un milion de euro profit

3Comentarii
Aeroportul Timisoara a facut un milion de euro profit
Timisoara: Activitate de succes la Aeroportul Internaţional Traian Vuia. După primele trei luni de activitate, instituţia a obţinut rezultate excelente, iar criza economică nu s-a simţit.

Faţă de anul trecut, Aeroportul Timisoara a obţinut un profit de aproape 1 milion de euro, în creştere cu 19,4%. Veniturile totale ale aeroportului au crescut cu 11,17%, iar cifra de afaceri cu 17%. Astfel, veniturile totale ale societăţii care operează Aeroportul Timisoara au ajuns la aproape 3 milioane de euro. În acelaşi timp, cheltuielile au crescut cu doar 7,17%, în condiţiile în care o mare parte din venituri a fost alocată investiţiilor.

„Este cel mai mare profit obţinut de Aeroportul Traian Vuia în ultimii ani. Aceasta s-a datorat, în principal, unei schimbări a modului de abordare a managementului societăţii, dar şi a relaţiilor comerciale cu partenerii de afaceri.”, a declarat directorul general de la Aeroportul Timisoara, Cornel Samartinean.

Evoluţii pozitive au fost înregistrate şi în ceea ce priveşte pasagerii, numărul călătorilor operaţi a crescut cu 25% faţă de perioadă similară a anului trecut. Astfel, 226.389 de pasageri au beneficiat de serviciile celui de-al treilea aeroport ca mărime din ţară. Anul trecut, în primele 3 luni, numărul pasagerilor înregistraţi pe Aeroportul Timisoara a fost de 184.257. În acelaşi timp, comparativ cu primul trimestru al anului 2009, în acest an, numărul de mişcări al aeronavelor a crescut de la 5.458 la 5.742. „Numărul de mişcări al aeronavelor reprezintă pentru noi un indicator foarte important deoarece acesta oferă o imagine clară asupra activităţii desfăşurate pe aeroport. Cu cât numărul de mişcări al aeronavelor este mai mare cu atât veniturile noastre cresc”, a mai declarat Samartinean.

Tot în prima parte a anului 2010, a crescut numărul destinaţilor de zbor, precum şi numărul companiilor aeriene care operează pe AIT. În prezent, Aeroportul Timisoara este legat aerian cu 26 de destinaţii externe şi 9 interne. Rămâne de văzut cum vor evolua cifrele de profit în cel de-al doilea trimestru, având în vedere că se va face simţită influenţa crizei aeriene de luna trecută.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor