Aeroportul din Timisoara se pregateste deja de iarna

De Bogdan Marta
1Comentariu
Aeroportul din Timisoara se pregateste deja de iarna
© Foto: arhiva
Aeroportul Internațional din Timișoara se pregătește de venirea iernii. Reprezentanții acestuia au anunțat că au deja pe stoc câteva zeci de tone de material degivrant, dar se fac și lucrări pentru ca traficul aerian să se desfășoare în cele mai bune condiții în timpul sezonului rece.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Timișoara, există în prezent un stoc de 25 de tone de lichid degivrant şi antigivrant, iar pentru suprafeţele de mişcare (pistă, căi de rulare, parcare aeronave şi parcare autoturisme) există o rezervă de 20 tone, atât substanţe solide, cât şi lichide. Aceste cantităţi vor fi reînnoite periodic, în funcţie de necesităţi. Aeroportul deţine şi două utilaje de degivrare pentru aeronave, iar pentru deszăpezirea tuturor suprafeţelor vor putea fi folosite alte 10 utilaje.

De asemenea, la pista de decolare-aterizare au avut deja loc lucrări de întreţinere specifice, premergătoare sezonului rece, respectiv închiderea micro-fisurilor pe rosturile de dilatație și contracție. Totodată, a fost elaborat Planul de deszăpezire pentru sezonul 2017-2018 şi a fost stabilit un comitet de deszăpezire care va fi activ îndată ce cade prima ninsoare.

Pe de altă parte, toate utilajele de deservire tehnică a aeronavelor au fost verificate pentru a funcţiona în parametrii optimi. De asemenea, au fost verificate şi instalaţiile de încălzire şi recirculare a aerului din incinte, pentru a se asigura confortul pasagerilor în aerogară, dar şi a personalului aeroportuar în clădirile administrative.

„Ca în fiecare an, până în 15 octombrie finalizăm această activitate de pregătire pentru sezonul de iarnă. Suntem foarte riguroşi cu aceste pregătiri şi suntem extrem de atenţi şi în ceea ce priveşte degivrarea şi antigivrarea aeronavelor sau curăţarea pistei de decolare şi aterizare, atunci când este cazul, deoarece pentru administraţia Aeroportului Timişoara, siguranţa pasagerilor este mai presus de orice”, a declarat Daniel Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor