Adrian Pintea a părăsit scena vieţii

Adrian Pintea
Adrian Pintea
BUCUREŞTI – Adrian Pintea părăseşte scena vieţii. Rudele, prietenii, cunoscuţii dar şi simplii bucureşteni care l-au iubit pe actor l-au condus ieri pe ultimul drum, spre cimitirul Bellu, unde “haiducul” îşi va găsi odihna veşnică.

În drum spre locul de veci, coloanele de maşini s-au oprit pentru câteva minute pe strada Cuţitul de Argint. Aici, cortegiul funerar a fost întâmpinat de cavalerii templieri, ordin din care Adrian Pintea a făcut parte. Alături le-a stat şi Taifun, calul actorului, care nu a purtat şa, în semn de doliu.

După un scurt moment de reculegere, cavalerii şi prietenii lui Adrian Pintea au pornit către cimitirul Bellu, unde a avut loc slujba de înmormântare.

DOLIU ÎN ORAŞUL NATAL AL LUI ADRIAN PINTEA

Un ultim omagiu a fost adus şi în Beiuş, oraşul natal al lui Adrian Pintea. Prietenii, colegii de şcoală, dar şi profesorii care i-au ghidat primii paşi în viaţă au ţinut ieri un moment de reculegere pentru marele artist, iar clopotele bisericii au bătut în memoria celui care a fost Adrian Pintea.

Marele actor a urmat primele şase clase ale gimnaziului în oraşul natal, după care a fost transferat la liceul Mihai Eminescu din Oradea. Iar profesorii nu-l vor uita pe cel care le-a oferit, de-a lungul anilor, atâtea motive de mândrie.

ROLUL PRINCIPAL DIN IANCU JIANU L-A CONSACRAT ÎN CINEMATOGRAFIA ROMÂNEASCĂ

Adrian Pintea face parte din galeria marilor actori români care fac istorie din orice rol. Adrian Pintea s-a născut pe 9 octombrie 1954 şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti. A făcut roluri remarcabile şi a semnat regia mai multor spectacole de pe scena celor mai importante teatre din România.

I-a interpretat pe Henric al IV-lea, pe Hamlet, dar faima a căpătat-o, în 1980, o dată cu rolul principal din Iancu Jianu, zapciul şi Iancu Jianu, haiducul. În 2005, a fost distribuit în Femeia visurilor, iar anul trecut, într-un serial de televiziune. Cel mai recent film în care a jucat a fost Tinereţe fără tinereţe, regizat de celebrul Francis Ford Coppola, alături de Tim Roth şi Bruno Gantz. Adrian Pintea lasă în urma sa un public îndoliat.

ULTIME OMAGII DIN SUFLETELE A SUTE DE ROMÂNI

Sute de persoane au venit, sâmbătă, la Teatrul Bulandra să-i aducă un ultim omagiu lui Adrian Pintea. Trupul neînsufleţit al marelui actor a fost depus pe scena unde Adrian Pintea a dat viaţă la zeci de personaje.

Actorul Adrian Pintea a încetat, vineri, din viaţă, la scurt timp după ce a fost adus în stare foarte gravă la Spitalul Fundeni. Diagnosticul pus de medici a fost cel de ciroză în fază avansată. Personalul medical nu a putut interveni întrucât pacientul avea multe complicaţii.

Preşedintele Traian Băsescu a adresat un mesaj de condoleanţe la plecarea dintre noi a lui Adrian Pintea, pe care îl consideră o personalitate marcantă a teatrului românesc, formator al unor generaţii întregi de actori, care a dăruit cu inegalabilă măiestrie momente unice publicului din România.

“Preşedintele României a primit cu adâncă tristeţe vestea dispariţiei marelui actor Adrian Pintea”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. “Personalitate marcantă a teatrului românesc, Adrian Pintea a format generaţii întregi de profesionişti ai scenei şi a dăruit cu inegalabilă măiestrie momente unice publicului din România. Preşedintele Traian Băsescu transmite sincere condoleanţe familiei lui Adrian Pintea pentru pierderea suferită. Dumnezeul să-l odihnească!”, se mai arată în comunicat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor