ADR Vest solicita sapte milioane de euro pentru un pachet de proiecte noi in domeniul IT

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Sapte milioane de euro pentru un pachet de proiecte noi in domeniul automotive
Sapte milioane de euro pentru un pachet de proiecte noi in domeniul automotive
Agenția pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) a depus un nou proiect de finanţare în domeniul automotive. Iniţiativa este realizată împreună cu partenerii din cadrul Asociației „Cluster Regional Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor – Regiunea Vest, România” (Asociație Cluster Regional TIC), şi propune un pachet integrat de proiecte ce vizează domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor din Regiunea Vest.

Pachetul integrat cuprinde 10 proiecte cu o valoarea totală de 46.914.760 lei (aproximativ 11 milioane euro), din care 29.290.670 lei (aproximativ 7 milioane euro) reprezintă valoarea finanțării nerambursabile solicitată în cadrul pachetului de proiecte depus spre finanțare.

Dosarul depus spre finanţare include 2 proiecte de investiții în infrastructuri de sprijinire a companiilor din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, 5 proiecte de cercetare – dezvoltarea – inovare dedicate creării de noi produse inovatoare, 2 proiecte care vizează crearea de servicii suport pentru antreprenori din acest domeniu de activitate și 1 proiect de management care are drept obiectiv coordonarea implementării integrate a întregului pachet de proiecte.

Solicitarea de finanţare a fost depusă în vederea obținerii de fonduri europeană nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), domeniului major de intervenţie 1.3 „Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului”, operaţiunea 1.3.1 „Dezvoltarea structurilor de sprijin al afacerilor de interes naţional şi internaţional – Poli de Competitivitate”. Prin această operaţiune se finanțează, pentru prima dată în România, clustere și poli sectoriali cu potențial de creștere economică.

În urma obţinerii sprijinului financiar european se va înființa o școală de afaceri pentru domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, se va realiza dotarea, echiparea și gestionarea unui Centru Regional de date care să sprijine atât administrațiile publice din Regiunea Vest cât și mediul de afaceri, dezvoltarea antreprenorilor și companiilor nou înfiinţate (start-up-uri). Este vizată și creşterea competitivităţii sectorului tehnologiei informației și al comunicațiilor prin generarea de produse şi servicii proprii noi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor