ADP vrea să facă patinoar în zona stadionului

6Comentarii
ADP vrea să facă patinoar în zona stadionului
Conducerea societăţii Administrarea Domeniului Public SA Timişoara susţine că nu a abandonat proiectele de realizare a parcarilor sub şi supraterane, ba mai mult, directorul ADP a propus primăriei ca în zona stadionului „Dan Păltinişanu” să fie realizat şi un patinoar subteran.

Directorul ADP Timişoara, Liviu Barbu, spune că proiectele privind realizarea unei parcări subterane în Piaţa 700 şi a uneia supraetajate în zona stadionului „Dan Păltinişanu”, pe strada Diaconu Coresi, au fost oprite pentru că se aşteaptă finalizarea Planului Urbanistic Zonal pentru modernizarea Pieţei 700. În cursul acestui an, în atenţia consiliului local a intrat un proiect care prevedea aprobarea unei asocieri în participaţiune între SC ADP SA şi SC Constructim SA, desemnat câştigător în urma unei selecţii de oferte, pentru construirea şi exploatarea celor două parcări. Proiectul a fost retras şi amânat pentru că au existat păreri contradictorii vizavi de cum ar urma să se dezvolte Piaţa 700. Unii consilieri au semnalat faptul că în contractul negociat pentru Piaţa 700 ar fi existat o clauză care prevedea că, în cazul în care se constată că parcarea nu este rentabilă, aceasta poate fi transformată în spaţii comerciale. Ulterior, reprezentanţii unei companii private au propus primăriei un nou concept de dezvoltare a zonei, mult mai amplu: mutarea pieţei într-o clădire nouă, realizarea de spaţii comerciale, reconfigurarea circulaţiei în zonă, realizarea unei parcări supterane şi a unei zone pietonale largi – o piaţetă modernă, coborâtă sub nivelul străzii, în 700. Toate aceste urmau să fie cuprinse într-un nou PUZ, care va fi finalizat în prima parte a anului 2009: „Noi avem proiectul pentru parcarea de la stadion, care prevede într-o primă fază 400 de locuri de parcare, cu posibilitate de extindere la 850, şi aveam un proiect şi pentru Piaţa 700, dar acum aşteptăm noul PUZ. Aici, noi aveam prevăzute 400 de locuri, dar noul proiect prevede 700 de locuri de parcare, subteran”, ne-a declarat directorul ADP, Liviu Barbu. Şi, pentru că la capitolul patinoare Timişoara stă extrem de prost, reprezentanţii ADP au făcut şi o propunere în acest sens primăriei: „Ne-am gândit şi la alte funcţiuni pentru zona stadionului Dan Păltinişanu, unde vrem să realizăm o parcare supraterană, şi am propus primăriei realizarea unui patinoar subteran. Acesta ar putea funcţiona cvasi-permanent, iar zona s-ar preta la aşa ceva, pentru că avem stadionul, avem terenuri de sport, ştranduri, şi ar fi nevoie de un astfel de loc de distracţie şi petrecere a timpului liber pentru timişoreni. Aşteptăm să vedem dacă primăria agreează o astfel de idee”, a precizat Barbu. Reprezentanţii primăriei sunt însă cât se poate de… realişti: „Prima dată să facă ei parcările şi după aceea vorbim despre astfel de lucruri”, ne-a declarat viceprimarul Sorin Grindeanu.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor