Admitere liceu 2012: sute de locuri in scolile din Timis au ramas neocupate

De M.S.
Reactualizat la:
Sute de locuri in scolile din Timis au ramas neocupate
Sute de locuri in scolile din Timis au ramas neocupate
Prima etapă a repartizării computerizate pentru procesul de admitere a elevilor în clasa a IX-a s-a încheiat. În judeţul Timiş au rămas libere mai mult de 700 de locuri. Vezi şcolile cu cele mai multe locuri disponibile.   

Aproximativ 5000 de elevi din Timiş au susţiunt Evaluarea Naţională. În urma finalizării primei etape de admitere, puţin peste 4900 de s-au înscris în licee. Pentru admiterea la liceu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş au pus însă la dispoziţia absolvenţilor de clasa a VIII-a peste 5700 de locuri.

“În momentul de faţă au rămas 766 de locuri libere. După prima repartizare computerizată în jur 15 clase sunt în pericolul de a nu se realiza. Momentan se desfăşoară a doua etapă de admitere, iar în septembrie a treia etapă de admitere. Probabil candidaţi vor veni din rândul absolvenţilor de clasa a VIII-a care nu s-au prezentat la Examenul Naţional sau au rămas corigenţi. Vor mai veni probabil şi elevii care au rămas repetenţi în clasa a IX-a”, a spus inspectorul şcolar general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Timiş, Francisc Halasz.

Potrivit legii, într-o clasă trebuie să există cel puţin 15 elevi. „Probabil că vor rămâne câteva clase care nu se vor realiza. În asemenea condiţii profesorii care eventual au rămas fără una, două sau trei ore vor primi completare de normă la o altă instituţie de învăţământ. În acele clase unde s-au înscris foarte puţini elevi vor fi reorientaţi, ca să comasăm mai multe clase care s-au realizat doar parţial”, a mai precizat Francisc Halasz.

După finalizarea primei etape de admitere la liceu, printre şcolile cu cele mai multe locuri libere se numără: Colegiul Tehnic Electrotimiş, Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I, Liceul Azur, Colegiul Ion I.C. Brătianu, Grupul Şcolar Industrial de Transporturi Auto, sau Liceul Tehnologic Mihai Eminescu din Jimbolia.

De celalaltă parte, printre unităţile de învăţământ cele mai căutate de absolvenţii de clasa a VIII-a se numără Liceul Grigore Moisil, Colegiul Naţional C.D. Loga, Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”.

Probleme la admitere sunt şi în învăţământul profesional, unde situaţia nu stă mai bine. 17 clase au fost aprobate pentru anul şcolar viitor însă deocamdată foarte multe locuri au rămas neocupate. Rezultatele finale ale admiterii la liceu vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Admitere la facultate si la masterat. Au inceput inscrierile la universitatile din Timisoara

Admitere 2012: peste 400 de elevi din Timis vor fi admisi la liceu cu medii sub cinci0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor