Actorul Ioan Strugari are nevoie de rugaciunile noastre

27Comentarii
Actorul Ioan Strugari are nevoie de rugaciunile noastre
Timpul parcă s-a oprit în loc la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Timişoara, unde de câteva zile este internat unul dintre cei mai buni actori ai Teatrului Naţional din Timişoara. Secundele au devenit minute, iar minutele s-au transformat în ore pentru rudele, prietenii şi colegii lui Ioan Strugari, alintat Uţu. La 29 de ani, acesta a fost diagnosticat de pe o zi pe alta cu mielită, o infecţie a măduvei spinării.

Nu există oră din zi şi din noapte în care cei dragi să nu fie alături de Uţu. Rudele, prietenii şi colegii lui aşteaptă o minune. În noaptea de sâmbătă spre duminică, acesta a dat primele semne de paralizie şi a fost transportat la spital. Printre lacrimi şi rugăciuni, apropiaţii lui Uţu povestesc despre el şi ne arată poze cu actorul şi omul care a adus atâta bucurie în sufletele tuturor.

Am atâtea întrebări fără răspuns. Nu înţeleg ce s-a putut întâmpla. Nu a băut, nu a fumat, nu a ştiut altceva decât să studieze. Niciodată nu l-a interesat reclama. Tot ce a făcut, a făcut din suflet”, spune mama lui Uţu despre unicul ei copil pentru care, până acum, a avut doar lacrimi de bucurie. De sâmbătă noaptea însă, a început coşmarul care pare să nu se mai oprească.

actor1

Doi verişori de-ai lui Uţu au venit de la Bistriţa Năsăud, locul în care s-a născut actorul, pentru a fi alături de acesta. Stau la rude, la Şandra, însă fac naveta în fiecare zi, la Timişoara, la Spitalul Judeţean, pentru a fi alături de el. “Tot timpul ne face să ne simţim bine. Are umor şi reuşeşte să îţi ridice moralul în orice moment. Nu poate să urască pe nimeni. Aşa este Uţu. Este o fire sensibilă, puternică şi ambiţioasă”, povestesc verişorii despre Uţu.

Că este ambiţios o recunoaşte şi tatăl actorului, care a venit şi el, tot de la Bistriţa Năsăud. “Din clasa a 8-a şi-a dorit să se facă actor. Mama lui l-a îndrumat către contabilitate. A făcut un an de facultate la contabilitate. L-a terminat cu bine, însă apoi a spus că nu vrea să mai continue. Între timp, mama lui tot găsea la el cărţi despre teatru. A renunţat la contabilitate şi a intrat la facultate la teatru. Sunt mândru de tot ce a făcut”, spune tatăl, printre lacrimi.

actor1

Născut în Bistriţa Năsăud, Uţu s-a mutat cu familia în Timiş, la Şandra, la vârsta de 3 ani. Când a început facultatea, a venit la Timişoara. La finalul facultăţii, în urmă cu aproximativ 5 ani, a devenit actor la Teatrul Naţional din Timişoara. Uţu locuieşte într-o garsonieră. Cele mai mari averi ale sale sunt sufletul mare, harul cu care a fost înzestrat, acela de a fi actor, dar şi numeroşi oameni care îl iubesc şi îndrăgesc. Unii cunoscându-l personal, alţii doar de pe scenă.

De câţiva ani am plecat să muncesc în străinătate. Am vrut să îl ajut şi pe el cu banii, dar mi-a spus: mamă, sunt destul de mare acum şi mă pot descurca singur”, ne spune mama lui Uţu. Şi-a adus cu ea, la spital, un album cu poze. Se uită cu drag la ele şi speră să îl vadă din nou în picioare, sănătos, pe fiul cel drag care zace acum pe patul de spital. “Fiul meu trebuie să învingă boala!

Uţu are nevoie acum de rugăciunile tuturor rudelor, prietenilor, colegilor, dar şi celor care l-au văzut jucând pe scenă şi l-au aplaudat din tot sufletul. “Nu se poate mişca decât de la piept în sus. Este conştient şi are simţuri, dar în afară de cap nu mai poate mişca nimic. Medicii spun că starea lui este staţionară”, ne-a mai spus verişoara sa. Aceasta, alături de părinţii tânărului actor şi de toţi cei care îl îndrăgesc, aşteaptă cu credinţă să se întâmple o minune, iar Uţu să se ridice din pat şi să le readucă, aşa cum i-a obişnuit, zâmbetul pe buze.

Codruţa Călărăşanu

Un actor al Teatrului National Timisoara lupta pentru viata

 27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor