Activităţile cultural-sportive, finanţate prin licitaţii de proiecte

Activităţile cultural-sportive, finanţate prin licitaţii de proiecte
Banii pentru cultură şi sport, de la bugetul judeţului, vor veni doar în urma licitaţiilor. Consiliul Judeţean a demarat campania de colectare a solicitărilor de finanţări pentru anul 2009.

Alocarea se va realiza în urma Licitaţiei de proiecte culturale şi sportive, pentru instituţii publice, autorităţi locale, instituţii de învăţământ, ONG-uri. Criteriile generale de selecţie sunt: priorităţile culturale stabilite prin Strategia culturală a judeţului Timiş; continuitatea acţiunii în timp (evenimente culturale devenite tradiţionale); importanţa şi amploarea evenimentului; existenţa, în cazul consiliilor locale, a unei agende culturale locale şi respectarea de către autorităţile locale a legislaţiei culturale cu privire la funcţionarea instituţiilor culturale locale; decontarea prealabilă, conform procedurilor legale în vigoare, a unor subvenţii primite anterior (inclusiv referatul privind derularea evenimentului).  Nu vor fi selectate pentru sprijin proiecte promovate de actorii culturali dacă nu au consumat sumele alocate în anul precedent şi proiectul propus nu se încadrează în Strategia culturală a judeţului. O condiţie a alocării sprijinului este contribuţia proprie a solicitantului la realizarea proiectului promovat. În cazul autorităţilor publice locale sprijinul CJT este maxim 25 % din costurile estimate ale evenimentului. Termenul de depunere a solicitărilor este 1 decembrie 2008, la Secretariatul Comisiei de selecţie – Serviciul Relaţii Publice al CJT.   Cea mai mare parte a banilor, 84% din suma totală, va fi alocată pentru manifestările organizate de administraţia judeţeană în colaborare cu instituţiile de cultură din subordine, consiliile locale, comunităţile româneşti din alte ţări şi Euroregiune, învăţământul preuniversitar şi universitar şi asociaţiile şi organizaţiile neguvernamentale. Restul de 16% vor fi alocaţi pentru agenda sportivă. Cele mai mar sume, câte 20% fiecare, vor fi alocate pentru instituţiile de cultură din subordinea CJT, respectiv pentru instituţiile de cultură din subordinea consiliilor judeţene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !