Actiuni pentru prevenirea infectiei cu HIV la Timisoara: Prezervative distribuite studentilor si sesiuni de informare in scoli

De Adrian Panduru
Actiuni pentru prevenirea infectiei cu HIV la Timisoara: Prezervative distribuite studentilor si sesiuni de informare in scoli
© Tion: Actiuni pentru prevenirea infectiei cu HIV la Timisoara
La Timișoara, Grupul Local de Acțiune HIV/SIDA desfășoară, până în 15 decembrie 2017, o campanie de informare și conștientizare a populației privind problematica infecției cu HIV. În cadrul campaniei, pe lângă alte acțiuni, sunt distribuite materiale informative și prezervative în rândul studenților din Timișoara.

Grupul Local de Acțiune HIV/SIDA desfășoară mai multe evenimente pentru conștientizarea infecției cu HIV la Timișoara. 1 Decembrie este Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV-SIDA, iar la Timișoara, din 4 decembrie, au loc mai multe acțiuni de conștientizare a populației.

La Timișoara au loc sesiuni de informare în şcoli, cu teme legate de prevenirea infecţiei cu HIV în rândul tinerilor din Timișoara, se distribuie materiale informative și prezervative în rândul studenților din Timișoara, prin intermediul căminelor studențești și a avut loc o masă rotundă cu reprezentanți ai instituțiilor și serviciilor publice sau private locale implicate direct sau indirect în problematica HIV/SIDA, având ca scop colaborarea interinstituțională în oferirea serviciilor de asistență a persoanelor seropozitive și în programe de prevenire a infecției cu HIV.

Începând cu 1988, în fiecare an, de 1 decembrie, se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA, dedicată creșterii conștientizării pandemiei SIDA, cauzată de răspândirea infecției cu HIV.

Conform datelor Compartimentului de Monitorizare al Infecţiei HIV/SIDA de la nivelul Institutului Matei Balş, în România trăiau la 30 iunie 2017 un număr de 14.655 persoane infectate cu HIV, iar în primele șase luni ale anului au fost diagnosticate cu HIV/SIDA un număr de 303 persoane.

Grupul Local de Acțiune HIV/SIDA este format din reprezentanți ai unor ONG-uri și instituții (Direcția de Sănătate Publică Timiș, Societatea pentru Copii și Părinți SCOP, Asociația Română Anti-SIDA filiala Timișoara, Societatea Studenților în Medicină din Timișoara).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor