Achitat de TPI din lipsă de probe

Achitat de TPI din lipsă de probe
Fostul şef de stat major al armatei bosniace, Sefer Halilovici, cel mai înalt oficial musulman judecat de Tribunalul Penal de la Haga, a fost achitat.

Acuzarea nu a prezentat probe suficiente, a precizat preşedintele complexului de judecată. Halilovici risca 10 ani de închisoare dacă era găsit vinovat de moartea a 33 de civili croaţi în Graboviţa, la 9 septembrie 1993, şi a altor 28 la Uzdol, în ziua de 14 septembrie.

Avocaţii acuzării au susţinut că fostul şef de stat major al armatei bosniace nu a luat nici o măsură pentru a împiedica aceste crime şi nici nu i-a pedepsit pe vinovaţi. Generalul Halilovici s-a predat la Tribunalul Penal Internaţional de la Haga în 2001 şi a pledat nevinovat.

Tot la Haga s-a decis astăzi amânarea sine-die a procesului fostului preşedinte iugoslav, Slobodan Miloşevici. Acesta a acuzat dureri în regiunea capului şi tensiune arterială crescută.

Mă simt penibil, dar chiar nu pot continua, a declarat Miloşevici în faţa judecătorului. În prezent, fostul lider de la Belgrad este examinat de medicul instanţei de la Haga.
Regulament de plasare a anunturilor