Acces facil la cultura si informatie la Dudestii Noi

De Adriana Ardelean
2Comentarii
Acces facil la cultura si informatie la Dudestii Noi
Acces facil la cultura si informatie la Dudestii Noi
Biblioteca din Dudeștii Noi s-a transformat dintr-un spațiu abandonat într-o instituție modernă, care le facilitează locuitorilor accesul la informație și cultură. Pe lângă cărți, aceștia au la dispoziție și patru calculatoare pe care le pot utiliza pentru a naviga online sau a-și dezvolta cunoștințele informatice.

În anul 2009, biblioteca din Dudeștii Noi a fost restaurată și s-a transformat dintr-o clădire abandonată într-un spațiu funcțional. Acum este dotată pe lângă cele 5000 de volume de cărți, cu patru calculatoare, o imprimantă, un scanner și un videoproiector. Tehnologia a ajuns la Dudeștii Noi prin intermediul programului Biblionet și este utilizată de toți locuitorii comunei. 

„Înseamnă practic facilitarea accesului la informație și la tehnologia modernă pentru copiii și familiile, persoanele defavorizate care nu au posibilitatea să își achiziționeze un calculator. Pentru familiile care sunt despărțite, știți că sunt mulți părinți care lucrează în străinătate și copiii sunt aici acasă, ei bine, Biblionet-ul reprezintă o modalitate de corespondență, de păstrare a legăturii și nu în ultimul rând o modalitate de a promova accesul la cultură, la educație pentru persoanele din mediul rural care au acces mai greu la aceste forme de comunicare și de instruire”, spune primarul Alin Nica.

Cei mai frecvenți vizitatori ai bibliotecii sunt elevii, care vin atât pentru a se juca, cât și pentru a-și face temele, a naviga în spațiul virtual și a învăța să utilizeze programe de operare al calculatorului. Fiindcă cele patru calculatoare existente nu fac față cererilor mari, primăria va achiziționa încă trei.

„Rata de participare este peste așteptările noastre și am hotărât împreună cu Fundația IREX, care gestionează programul acesta să achiziționăm încă vreo 3 calculatoare pentru a mări numărul la șapte fiindcă de dimineață de la 08.00 la 16.00 tot timpul sunt aglomerări și nu fac față patru calculatoare, mai ales după ce vin copiii de la școală, se bat pe ele. Aproximăm că vom avea nevoie de 1000 de euro, bani pe care putem să îi trecem în buget la următoarea ședință de Consiliu Local. Softul va fi asigurat de către cei de la IREX”, a completat primarul comunei, Alin Nica.

Prin programul Biblionet au fost modernizate 2000 de biblioteci din țară. La Dudeștii Noi a fost investită suma de 26.000 de lei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor