Acceptăm decizia TAS pentru a nu face rău FRF

6Comentarii
Acceptăm decizia TAS pentru a nu face rău FRF
BUCUREŞTI – Preşedintele clubului Poli Timişoara, Marian Iancu, a declarat că va accepta decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne referitoare la litigiul privind palmaresul grupării pentru a evita astfel ca Federaţia Română de Fotbal să fie sancţionată de forurile fotbalistice internaţionale.

Marian Iancu a spus că nu îi va mai jigni pe oficialii FRF. “Au reuşit să mă sperie, între ghilimele. Sandu şi Lupescu sunt şi vor rămâne aceiaşi, buni sau răi, depinde de părerea fiecăruia. FRF şi-a consumat complet regia în postură de victimă, ca fiind obligată spună în aplicare, contrar voinţei ei, decizia TAS. Nu, adevărul e că au greşit, dar sunt prea plini de ei ca să recunoască”, a spus Marian Iancu, înainte de a da publicităţii documentele în cazul conflictului Poli Timişoara – FRF – Claudio Zambon pe tema palmaresului grupării bănăţene.

Marian Iancu a făcut un istoric al grupării bănăţene, înfiinţată în 1921, şi a precizat că după 1989 s-a transformat în asociaţie nonprofit, care există şi astăzi. “Când Claudio Zambon a făcut societatea pe acţiuni, unul dintre membrii fondatori, ca reprezentant al asociaţiei, a fost şi el acţionar la acea societate cu 5 la sută, apoi Zambon a considerat că tot patrimoniul clubului, odată cu venirea acelui membru fondator, trebuie transferat spre societatea sa. A cerut acest drept la instanţele civile din România, a pierdut în 2003, a luat act definitiv. FRF şi noi suntem obligaţi să respectăm deciziile definitive şi irevocabile”, a comentat el.

Mi-a fost greu să accept decizia TAS

Preşedintele grupării Poli a precizat că Zambon, prin diferite tertipuri, a reuşit să inducă în eroare FRF, care i-a eliberat documente dovedite a fi neadevărate, iar TAS a fost la rândul său păcălit. “Suntem siliţi să punem în aplicare decizia pentru a nu face probleme FRF. Mi-a fost greu să accept acest lucru, dar am hotărât să plătim ce avem de plătit şi să susţinem în acest demers FRF, care nu merită acest lucru, din punctul meu de vedere, acest gest. Suntem obligaţi însă, pentru a linişti apele, şi pentru ca echipa să aibă linişte”, a main declarat perşedintele clubului bănăţean.

El susţine că istoricul în litigiu aparţine AS FC Politehnica, practic secţia de fotbal desprinsă din clubul Poli, asociaţie care nu s-a desfiinţat. “Astăzi, FRF, prin CAF, egala TAS, creată special pentru a nu mai ajunge orice fel de reclamaţie la TAS, a hotărât că palmaresul este al AS FC Politehnica, asociaţiei, de fapt secţiei de fotbal desprinse din clubul Poli. Este o hotărâre pronunţată în 22.02.2007 de către CAF, care a stabilit fără tăgadă, definitiv. Ea nu intră în coliziune cu hotărârea TAS. Zambon nu a cerut la Lausanne palmaresul Politehnicii Timişoara, a considerat că îl are, a considerat că acele adrese neadevărate eliberate de FRF îi sunt de ajuns. Iată că nu a fost aşa, CAF a infirmat acele documente, şi a rămas că palmaresul Politehnicii Timişoara este al AS FC”, a anunţat Iancu.

“Avem certificat de la judecătorie că AS FC, secţia de fotbal, există şi astăzi, este continuatoarea. Avem cele două decizii anterioare hotărârii CAF, judecate în România. Reproduc din cererea depusă de Zambon la Lausanne: «să se stabilească ca Universitatea Politehnica Timişoara îşi va schimba numele într-o asemenea manieră încât să nu mai existe confuzii». Denumirea nouă va fi Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara Invest SA. «Să se stabilească ca Universitatea Politehnica Timişoara să plătească despăgubiri apelantului pentru prejudiciile cauzate prin utilizarea ilegitimă a acestui nume».

Incorect, pentru că marca este înregistrată la OSIM în dreptul Institutului Politehnic Timişoara, cu care avem o colaborare scrisă, care ne de dă dreptul la folosinţă, dar asta este. «Să găsească pârâtul răspunzător pentru plata cheltuielilor de judecată ocazionate de apelant şi să găsească pârâtul pasibil de plata costurilor procedurale faţă de TAS». E tot ce a cerut”, a explicat bossul BkP.

În opinia lui Iancu, Claudio Zambon va fi acţionat în justiţie. “TAS reţine exact ce a cerut Zambon. Foarte important, ucigător pentru acest escroc, împotriva căruia lucrăm la o plângere penală, apelantul nu face recurs împotriva întregii decizii a Comisiei de Apel şi este mulţumit că această comisie i-a interzis pârâtului să folosească palmaresurile sportive. Deci TAS reţine că această Comisie de Apel i-a dat palmaresul Politehnicii Timişoara. Astăzi, palmaresul este al AS FC, a fost este, şi va rămâne la Timişoara. Trebuie să punem în aplicarea hotărârea TAS pentru a apăra FRF, asta ni se cere, trebuie să suportăm. Normal ar fi ca FRF să vină, am cerut prin notificare scrisă preşedintelui Mircea Sandu, poate e mult să le cer să-şi ceară scuze, şi să spună că a fost o greşeală, ca să ne demonstreze că a fost aşa. Dacă persistă în a rămâne închis faţă de Timişoara, atunci mă face să cred că acţionează în grup împotriva interesului Timişoarei. Mingea este în teren la dânsul”, a spus Iancu.

Un conflict cu FRF nu e în interesul Timişoarei

Marian Iancu a menţionat să precizeze că nu este în interesul fotbalului timişorean un conflict cu FRF: “Este hotărârea luată de toţi factorii din Timişoara. Suntem siliţi să ajutăm FRF, care a emis documente nedevărate, din greşeală, probabil, până la proba contrarie. Suntem la mâna lor, investiţia noastră nu poate să sufere pentru orgoliu. Este acea batistă pe care trebuie s-o punem pe ţambal în interesul tuturor”.

Iancu a dezvăluit că în 2005 a vrut să-i dea lui Zambon 200.000 de euro pentru palmares, dar oficialii din Timişoara l-au oprit, spunându-i că acesta nu are nimic din palmares. Marian Iancu nu crede că fostul patron al echipei, Anton Doboş, este vinovat pentru nestabilirea chestiunii palmaresului.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor