A treia editie a scolii de vara s-a incheiat. Universitatea Politehnica Timisoara indruma spre studentie tinerii din medii defavorizate

De Marcel Hoster
2Comentarii
A treia editie a scolii de vara s-a incheiat. Universitatea Politehnica Timisoara indruma spre studentie tinerii din medii defavorizate
© foto: ESU-ETC
Jumătate dintre elevii participanți la ediția de anul trecut a Electronics Summer University de la Timișoara au devenit ulterior studenți ai Universității Politehnica, gazda evenimentului. Provenind din zone considerate defavorizate, tinerii învață ce înseamnă viața de student, dar își dezvoltă și abilitățile prin participarea la diferite seminarii.

În perioada 20 august – 2 septembrie 2018 a avut loc ediția a treia a Școlii de vară Electronics Summer University, organizată de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale de la Universitatea Politehnica Timișoara, împreună cu Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc). Au fost prezenți 70 de elevi de clasa a XI-a din 27 de licee din România, din județele: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Timiș și Vâlcea.

Electronics Summer University urmărește promovarea învățământului superior în rândul elevilor de liceu din România, în vederea prevenirii abandonului școlar și a conștientizării importanței studiilor superioare. De această dată, cei 70 de liceeni au avut posibilitatea de a experimenta timp de 2 săptămâni viața unui student de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale din Timișoara. Elevii au dobândit noi cunoștințe și au aprofundat cunoștințele dobândite în liceu.

Participanții au fost cazați în căminele UPT, având asigurate, prin proiect, cazarea, masa și transportul. Pe parcursul celor două săptămâni, liceenii au participat la cursuri non-formale, cu o importantă componentă aplicativă, au efectuat vizite la Experimentarium TM, la firme din Timișoara, la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al UPT, au desfășurat activități sportive, au luat parte la traininguri de dezvoltare personală, la un treasure-hunt (vânătoare de comori) în toată Timișoara, dar și la diverse seri sociale.

Majoritatea participanților provin din zone defavorizate, de la licee din mediul rural sau cu promovabilitate scăzută la bacalaureat. Ca un lucru inedit, jumătate dintre participanții de anul trecut la școala de vară au devenit studenți ai Universității Politehnica Timișoara, iar voluntarii actualei ediții sunt participanți din edițiile precedente, chiar coordonatorul proiectului de anul acesta este un fost participant la prima ediție, fiind în prezent student al UPT.

Întâlnirea finală a școlii de vară este programată sâmbătă.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor