A străbătut 5.000 de km pentru a plăti o amendă

Reactualizat la:
A străbătut 5.000 de km pentru a plăti o amendă
Un tânăr suedez, Andreas Back, a străbătut 5.000 de kilometri – Suedia-Scoţia şi retur – pentru a se duce să-şi plătească o amendă. El a devenit astfel de două zile omul cel mai onest din toată lumea scandinavă şi anglo-saxonă.

Între anii 2004 şi 2006, el a lucrat în Scoţia la un restaurant ca bucătar, foarte apreciat pentru calităţile sale şi pentru caracterul deschis şi generos. În decembrie 2006 a fost chemat brusc în patrie fiindcă mama sa era pe moarte. A urcat la volanul automobilului său Volvo, şi în apropiere de localitatea Corpach din Marea Britanie a fost oprit şi amendat de poliţia rutieră fiindcă nu avea lipită pe parbriz poliţa de asigurare. Andreas a uitat să şi-o reînnoiască iar agenţii i-au întocmit proces-verbal care a fost trimis la magistratura locală, notează La Stampa.
Întors în patrie, după ce şi-a îngropat mama, tânărul bucătar şi-a găsit un loc de muncă în ţară şi nu s-a mai gândit la ghinionul cu asigurarea, până când, în urmă cu câteva săptămâni a primit o citaţie de la Tribunalul din Corpach: trebuia să răspundă pentru încălcarea codului rutier britanic. Manifestând un respect deosebit faţă de lege, Bakh a pornit numaidecât la drum, ajungând la tribunal exact cu zece minute înainte de începerea audienţei. Judecătorului i-a răspuns simplu: ”Sunt vinovat şi sunt gata să plătesc consecinţele greşelii mele”. La aceste cuvinte, şi după ce a aflat că imputatul a călătorit 36 de ore, că drumul dus-întors era de 5.000 de km, iar cheltuielile se ridicau la 500 de sterline, judecătorul Colin MacKay a spus solemn, adresându-se publicului din aulă: ”Admirăm comportamentul civil al acestui onest suedez care vine de la o distanţă atât de îndepărtată pentru a se declara vinovat, în timp ce oameni care locuiesc în aceste cartiere fac totul ca să ocolească legea. De aceea, îi anulez amenda şi îl achit”.
Întors în Suedia şi primit ca o celebritate, tânărul Andreas Back a declarat: ”Este normal să te prezinţi atunci când eşti convocat de o autoritate judiciară.

Sursa: Jurnalul National0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor