“A sosit timpul schimbării”

Hillary Clinton
Hillary Clinton
NEW YORK – Hillary Clinton, fostă primă doamnă a Statelor Unite, a obţinut cu uşurinţă realegerea în funcţia de senator al statului New York, deschizându-i-se astfel calea unei eventuale curse pentru Casa Albă în 2008.

“Este o seară mare pentru democraţi, nu-i aşa? Vreau să vă mulţumesc pentru că v-aţi pronunţat pentru schimbare”, a declarat ea în faţa unei mulţimi de simpatizanţi reuniţi la un mare hotel de la New York. “Mesajul nu putea fi mai clar: este timpul să ne angajăm pe o nouă cale”.

Realeasă pentru un al doilea mandat, Clinton, căreia i se atribuie ambiţii prezidenţiale pe care nu le-a confirmat până în prezent, a urcat pe scenă pe melodia “Simply the Best” a TineiTurner, avându-l alături pe celebrul ei soţ care zâmbea larg şi aplauda cu putere. “Am ales o nouă cale. Am votat pentru un efort continuu împotriva terorismului, dar pentru o cale nouă în Irak, o cale nouă care să ne reunească pe toţi, democraţi, republicani, independenţi. New-yorkezii vor un nou început pentru mult iubita noastră ţară”, a spus ea.

“Să vă reprezint în Senat este cel mai mare privilegiu pentru mine”, a mai spus ea.
Potrivit rezultatelor parţiale după numărarea a 80 % din voturi, Clinton a câştigat alegerile pentru Senat în statul său cu 68 % din voturi, faţă de 29,9 %cât a obţinut republicanul John Spencer, destul de necunoscut publicului şi partizan înfocat al războiului din Irak.

Ziarele calificauă dezbaterile televizate dintre Hillary Clinton şi contracandidatul său republican drept o “repetiţie” pentru prezidenţiale a lui Hillary, în vârstă de 58 de ani. Senatoarea respinge însă speculaţiile. “Mă concentrez asupra acestor alegeri”, a declarat ea, la o dezbatere. “Oamenii vorbesc. Sunt flatată, dar nu am luat nicio decizie”, a subliniat ea.

Semnalele totuşi nu lipsesc. Hillary a strâns fonduri mult mai mari decât cele necesare pentru un buget de campanie senatorială şi are o echipă numeroasă, condusă de soţul său, fostul preşedinte Bill Clinton.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor