A plecat chiriaşul de la Bastion, datoriile rămân!

10Comentarii
A plecat chiriaşul de la Bastion, datoriile rămân!
Timişoara – Societatea care avea închiriat de la primărie spaţiul din incinta Bastionului a fost de acord să elibereze locul, la finele anului trecut, dar nu şi să achite datoriile pe care le are faţă de municipalitate. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu penalităţile cerute de constructorul care se ocupă de reabilitare.

Pentru că nu a fost evacuat spaţiul în prima parte a anului trecut şi nu au putut începe lucrările de reabilitare a Bastionului, pentru întârzieri, constructorul a solicitat primăriei achitarea unor penalităţi de 161.870 de euro. Cu toate acestea, Consiliul Local Timişoara a aprobat, în decembrie 2008, un proiect de hotărâre privind prelungirea cu încă 15 ani a contractului de închiriere cu societatea care a ocupat respectivul spaţiu, dar cu anumite condiţii: firma să renunţe la toate procesele pe care le are cu primăria, să elibereze spaţiul, să achite o diferenţă de chirie de 45.156 de lei datorată municipalităţii, precum şi penalităţile cerute de constructor, până la 31 decembrie 2008. Autorităţile susţin că a fost îndeplinită o singură condiţie: eliberarea spaţiului! „Noi am predat spaţiul către constructor, dacă primăria va trebui să plătească penalizările cerute de acesta, vom da în judecată chiriaşul pentru a recupera aceşti bani, i le trecem în sarcină. Ne judecăm până recuperăm toate debitele”, a declarat şeful Direcţiei de Patrimoniu a primăriei, Nicuşor Miuţ. „N-au îndeplinit condiţiile la termen, au făcut o cerere în care spun că nu sunt de acord cu una dintre clauzele hotărârii, nu li se mai prelungeşte nimic, scoatem spaţiul la licitaţie după ce va fi reabilitat Bastionul”, spune acum secretarul Primăriei Timişora, Ioan Cojocari. Ciudat, ţinând cont că acesta a fost unul din principalii susţinători ai chiriaşului: „În Biblie, e vorba aceea, povaţă cu faţa… Dacă cineva ţi-a dat o palmă, pe o parte, întinzi şi partea cealaltă. Noi am primit o palmă, în februarie, când dânşii n-au ieşit din spaţiu, şi acum am întins şi partea cealaltă. Dacă se primeşte şi a doua palmă – se primeşte…”, declara, în decembrie, Cojocari.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor