A murit maestrul Romul Nutiu

De S.P.D.
A murit maestrul Romul Nutiu
Maestrul Romul Nuţiu, artist vizual de o excepţională anvergură, mentorul unei întregi generaţii de plasticieni, s-a stins din viaţă, în cursul dimineţii de joi, 5 aprilie!

Născut în 28 iulie 1932, Romul Nuţiu a absolvit Institutul de Arte Plastice “Ion Andreescu” în 1957. În anul 1960 a fost profesor la Liceul de Arte Plastice, din Timişoara, iar între 1961-1979- a ocupat funcţia de lector la Universitatea din Timişoara. În 1992, a devenit profesor la Facultatea de Arte Plastice din Timişoara. A fost membru al Uniunii Artiştilor Plastice din România din 1961.

Debutul său expoziţional s-a petrecut în 1957, fiecare dintre expoziţiile sale fiind evenimente de răsunet în lumea artei. În galeria Helios din Timişoara a avut expoziţii personale în 1975, 1998 şi în 2004, an în care a fost distins cu Premiul U.A.P pentru pictură. În ultimii ani de viaţă s-a dedicat coordonării programului estetic al Galeriei de artă contemporană Calina din Timişoara, realizând o excepţională platformă pentru noul discurs plastic al artei din România.

Admirat de public, venerat de discipoli, iubit de prieteni, maestrul Romul Nuţiu a fost mereu un spirit tânăr, open mind, cu o uimitoare energie în creaţie şi o privire pătrunzătoare către lume. Creaţiile sale fac parte din patrimoniul unor importante muzee, dar şi din importante colecţii private din ţară şi străinătate. Lumea culturală românească a pierdut astăzi un mare, neasemuit artist.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul!

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor