A început vaccinarea antigripală!

A început vaccinarea antigripală!
Sezonul gripelor şi al virozelor pare să fi început parcă mai repede decât altădată, şi poate datorită schimbărilor de temperatură. Chiar dacă la mijlocul anului meteorologii anunţau o toamnă caniculară cu temperaturi până la 30 de grade, previziunile nu au atins cotele estimate.

Din contră, putem spune că avem o toamnă capricioasă, umedă şi răcoroasă prielnică dezvoltării virozelor şi răcelilor mai mult sau mai puţin complicate. Pentru a ne putea ferii, atât cât se poate, măcar de gripe Ministerul Sănătaţii Publice începe de mâine distribuirea, către medicii de familie a primei tranşee de vaccin antigripal. Campania de vaccinare antigripală începe în fiecare an în luna octombrie. Numărul de doze de vaccin antigripal care vor ajunge în judeţul Timiş se ridică în acest an la 45 000 de doze. Aceasta a fost cifra cerută de Autoritatea de Sănătate Publică Timiş, în urma unui raport făcut de către medicii de familie pentru categoriiile considerate de risc. Prima tranşă care va ajunge în Timiş este de 18 000 de doze. Portivit specialiştilor din Ministerul Sănătaţii Publice vaccinul, distribuit pentru campania 2008-2009, are o formulă nouă, mult îmbunătaţită faţă de cea de anul trecut, cuprinzând şi tulpini de virus sosit anul trecut la noi în ţară din îndepărtata Australie. Cei drept, iarna trecută s-au înregistrat doar câteva cazuri răzleţe, dar specialiştii au ţinut cont de acest lucuru pentru campania de vaccinare din acest an. În prima etapă, medicii de familie vor avea obligaţia de a vaccina persoanele cu afecţiuni cardiovasculare, cele cu afecţiuni pulmonare, renale, cu diabet zaharat – copii şi adulţi – şi cele cu infecţie HIV. Campania de vaccinare se derulează pe parcursul a trei luni – octombrie, noiembrie, decembrie şi va fi reluată anul viitor în luna februarie. Este recomandat ca toate persoanele să se vaccineze antigripal, chiar dacă nu intra în categoria celor cu risc crescut de îmbolnăvire. În judeţul Timiş cea de a doua tranşă de vaccin antigripal va ajunge la sfărşitul lunii octombrie. Cei care doresc să se vaccineze mai repede îşi pot cumpăra fiolele din farmacii. Preţul acestuia se situează între 28 şi 32 RON.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !