A început scoala. Dar nu trebuie uitata vacanta!

De Valentin Rusu
A început scoala. Dar nu trebuie uitata vacanta!
Şcoala a început luni cu noi reguli, atât pentru profesori cât şi pentru copii. Se vor introduce evaluările de la finalul clasei a II-a, a IV-a şi a VI-a, se va modifica formula mediei de calcul a mediei de admitere la liceu, iar Bacalaureatul se va simula încă din clasa a IX-a, pentru a ştii copiii la ce să se aştepte la finalul ciclului liceal. Dar în afară de noile reguli s-au stabilit şi vacanţele elevilor şi materiile ce vor fi predate în atât de discutata clasă pregătitoare.

Anul şolar 2013-2014 are 36 de săptămâni de cursuri, ceea ce înseamnă 176 de zile „lucrătoare”. Cursuri ca şi cursuri, dar când vor avea elevii vacanţă? Prima va fi cea care durează din 2 până în 10 noiembrie 2013, dar doar pentru cei din învăţământul primar şi preşcolari. Vacanţa de iarnă: 21 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014. Vacanţa intersemestrială: 1 februarie 2014 – 9 februarie 2014. Să nu uităm de săptămâna Şcoala Altfel – 7-11 aprilie 2014.

Primăvara vine şi ea cu o vacanţă: 12 aprilie – 22 aprilie 2014. Din 21 iunie până în 14 septembrie 2014 va fi vacanţa mare, care întotdeauna e… mică. Dar mai e un an până atunci. Elevii abia sunt la a doua zi de şcoală. Tezele se vor susţine până în 20 decembrie 2013, în primul semestru, iar în cel de-al doilea, până în 23 mai 2014. La clasa pregătitoare elevii vor face 5 ore de comunicare şi limba română pe săptămână, o oră limba modernă, 3 ore de matematică, una de ştiinţe ale naturii, una de religie, două de educaţie fizică, două ore de muzică şi mişcare şi două de arte vizuale şi abilităţi practice. Vor avea şi două ore de dezvoltare personală pe săptămână prichindeii de la clasa pregătitoare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor