A început plata la patinoar

A început plata la patinoar
ARAD – Din cauza căldurii, ieri, la amiază, activitatea de la patinoar a fost, din nou, suspendată.

Primăria a introdus deja plata pe patinoarul din Subcetate, deşi la începutul săptămânii trecute, oficialii afirmau că taxarea intrării pe patinoar va începe, cel mai probabil, de luni. Totuşi, tarifele au fost percepute celor care doreau să patineze în Subcetate încă de sâmbătă, spre mulţumirea multora dintre locuitorii Aradului, care s-au arătat sătui de aglomeraţia de pe patinoar, dată de faptul că aici se intra pe gratis, iar patinele erau închiriate doar pe bază de buletin.

Patinoarul municipalităţii a avut trecere chiar şi după introducerea tarifelor. Potrivit lui Răzvan Popa, directorul economic al Primăriei, sâmbătă, pe patinoar au intrat în jur de 1.200 de oameni.

Probleme
Din informaţiile pe care le-am primit, câteva probleme au fost la patinoar în cursul zilei de sâmbătă, când se pare instalaţia şi panoul electric au cedat din cauza mai multor factori. Aceleaşi surse susţin că responsabilii firmei care a construit patinoarul au fost sunaţi să intervină. Întâmplarea nu ne-a fost confirmată însă de cei din Primărie.

Răzvan Popa susţine că nu au fost semnalate probleme de acest gen şi că singura problemă cu care se confruntă în privinţa patinoarului este dată de căldura de afară. Aşa cum am amintit deja în ziarul nostru, temperaturile ridicate de afară au suspendat, de două ori de-a lungul săptămânii trecute, activitatea de la patinoar, pentru că gheaţa se topise.

Prea cald

Nici ieri lucrurile nu au stat neapărat mai bine. Potrivit directorului economic al Primăriei, la amiază patinajul a fost întrerupt până la ora 18.00, tot din cauza temperaturilor ridicate de afară şi a topirii gheţii. Instalaţiile electrice de răcire au fost reglate astfel încât temperatura gheţii să fie de -8 grade Celsius. Temperatura gheţii poate fi coborâtă până la -12 grade Celsius, însă acest fapt ar însemna, potrivit directorului Popa, un consum de energie mult mai ridicat.

Cum, prin votul consilierilor locali, dat la finele săptămânii trecute, activitatea Serviciului de administrare patinoar se autofinanţează, cheltuielile sunt ţinute sub lupă de cei care se ocupă de obiectivul din Subcetate. „În prezent facem un calcul economic suficient de elaborat pentru a vedea care sunt cheltuielile şi care vor fi veniturile.

Reglarea temperaturii gheţii la -12 grade Celsius implică creşterea consumului de energie şi, implicit, creşterea cheltuielilor”, susţine Răzvan Popa. În următoarele două săptămâni, responsabilii serviciului ar putea afla clar care sunt cheltuielile de administrare ale patinoarului şi care sunt veniturile şi vor putea lua o decizie clară în privinţa patinoarului chiar şi când vremea de afară nu ţine cu acesta.

Tarife de intrare la patinoar:

– 8,5 RON pentru o oră
– 10 RON pentru o grupă de utilizatori (adică o oră şi jumătate)
– 8,5 RON o oră şi jumătate, în cazul grupurilor organizate de peste 10 persoane
– 50 RON pentru un abonament de o săptămână
– 150 RON pentru un abonament pentru o lună

„Din cauza temperaturii de afară am fost nevoiţi să suspendăm activitatea pentru două grupe de utilizatori” – Răzvan Popa.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor