A inceput Curatenia de toamna! Programul masinilor Retim

De Roxana Deaconescu
3Comentarii
A inceput Curatenia de toamna! Programul masinilor Retim
© Tion: A inceput Curatenia de toamna! Programul masinilor Retim
Se face curățenie în oraș. Mașinile Retim vor traversa Timișoara în perioada 24 octombrie – 8 noiembrie, pentru a scăpa timișorenii de lucrurile de care nu mai au nevoie. În această săptămână se adună deșeurile din nordul orașului.

Atenție! Angajații societății de salubritate colectează numai obiecte de uz casnic și gospodăresc, precum și deșeuri vegetale rezultate din curățirea arborilor plantați pe aliniamentele stradale și a spațiilor verzi din jurul imobilelor.

Timișorenii care au de aruncat astfel de deșeuri trebuie să respecte și câteva reglementări: nu au voie să arunce moloz sau deșeuri provenite din curățarea pivnițelor și podurilor – praf de cărbune, țigle, cărămizi, faianță și gresie sparte.

Este interzisă aruncarea gunoaielor pentru campanie mai devreme cu o zi față de cea în care este programată colectarea, precum și după ziua în care este programată colectarea în zonele din oraș. Deșeurile trebuie aranjate în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulația, iar resturile provenite din tăieri de corecție (ramuri) trebuie tăiate la dimensiuni de maximum 1 metru și legate în snopi.

Deșeurile vegetale mărunte și/sau frunzele trebuie să fie adunate în saci de plastic și să fie depozitate la bordura carosabilului. Timișorenii sunt rugați să respecte graficele de colectare stabilite de Retim.

Pentru cei care nu respectă legea, Poliția Locală va împărți amenzi, cuprinse între 500 și 2.000 de lei. Atenție! Dacă a trecut mașina Retim pe strada dumneavoastră și ați aruncat gunoaie după, riscați amenzi între 500 și 1.000 de lei pentru persoane fizice și între 1.000 și 2.500 de lei pentru persoane juridice.

Ca în fiecare an, deșeurile ce rezultă din reparații și amenajări interioare, în cantități de sub 1 mc, precum și cele din echipamente electrice și electronice – DEEE, se preiau gratuit de la timișoreni, pe baza actului de identitate, prin punctele Retim de pe Al. Avram Imbroane nr. 70, de pe Calea Torontalului nr. 94, de pe str. Energiei nr. 3 și de pe Calea Moșniței nr. 2. Acestea sunt deschise de luni până vineri, între orele 8-16.

Pentru deșeurile aflate în cantități mai mari de 1 mc se poate cere container de la Retim, de pe str. Oituz nr. 3A sau de la numerele 0256.499.537 sau 0256.220.064.

„Având în vedere că operatorul de servicii publice de salubrizare a amplasat în municipiul Timişoara 58 de recipiente sub formă de clopot, destinate colectării deşeurilor din sticlă (albă şi/sau colorată), respectiv hârtie/carton, din care 25 de containere de culoare albastră pentru colectarea deşeurilor de hârtie/carton şi 33 de recipiente de culoare verde, destinate colectării deşeurilor din sticlă (albă şi/sau colorată), rugăm cetăţenii să depună aceste deşeuri în containere şi să îndepărteze toate resturile de alimente din sticle şi borcane înainte de a le depune. Aceste containere au fost amplasate în apropierea complexelor comerciale, precum şi în staţiile mijloacelor de transport în comun cu trafic intens din cartierele oraşului”, reamintesc reprezentanții Primăriei Timișoara.

Perimetre săptămâna 24-30 octombrie:

Marți, 25 octombrie: Calea Bogdăneştilor (între Bd. Cetăţii şi Livezilor) – Livezilor – Mircea cel Bătrân (între Livezilor şi Tazlău) – Lt. O. Balea – Cloşca – Bd. Cetăţii (între Cloşca şi Calea Bogdăneştilor).

Miercuri, 26 octombrie: Calea Bogdăneştilor (între B-dul Cetăţii şi Circumvalaţiunii) – Circumvalaţiunii (până în Nera) – Nera – B. P. Haşdeu.

Joi, 27 octombrie: Bârzava – Casian Munteanu – rambleu CFR – Tazlău – Mircea cel Bătrân (din Tazlău în Livezilor) – Livezilor (din Mircea cel Bătrân în Manole) – Madona – Cal. Bogdăneştilor (din Madona în Bârzava)

Vineri, 28 octombrie: Bârzava – Cal. Bogdăneştilor (din Bârzava în B.P. Haşdeu) – B. P. Haşdeu (din Cal. Bogdăneştilor în Dunărea) – Dunărea (din B.P. Haşdeu în Bârzava).

Sâmbătă, 29 octombrie: Cal. Aradului (din girație Selgros până în Cal. Lipovei) – Cal. Lipovei (între Cal. Aradului și B-dul. Antenei) – Bd. Antenei – Popa Șapcă – Bd. Revoluției (până în Canal Bega) – Spl. N. Titulescu – Nufărul – Gării – P-ța Horațiu -16 Februarie – C. Brediceanu (din 16 Februarie în Circumvalațiunii) – Cal. Bogdăneştilor – Bd. Cetăţii – Cal. Torontalului – Felix – Loichița Vasile – Pelbartus.

Duminică, 30 octombrie: Cal. Aradului (din girație Selgros până in Cal. Lipovei) – Cal. Lipovei (între Cal. Aradului și Bd. Antenei) – Bd. Antenei – Popa Șapcă – Bd. Revoluției – Al. Mocioni – Spl. Industria Lânii – Spl. Peneș Curcanul – Uzinei – Canal Bega (Vălișoara).3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor