A demarat procedura de admitere în licee

1Comentariu
A demarat procedura de admitere în licee
Emoţii pentru boboci. Pe lângă cei ce se pregătesc de bacalaureat, joi au început şi înscrierile la licee pentru absolvenţii clasei a opta. Până pe data de 25 iunie, tinerii pot depune fişele pentru înscriere la liceu.

Intrarea se va face fără examen, pe baza mediei de admitere, formată din media generală de la tezele cu subiect unic şi media generală de absolvire a claselor 5-8, ambele cu o pondere de 50%. Excepţie fac liceele sau clasele unde sunt necesare probe de aptitudini, cele bilingve şi cele cu predare în limba minorităţilor naţionale.

Prima repartizare computerizată va avea loc pe 3 iulie, iar a doua sesiune de repartizări a fost programată pe 13 iulie. Un număr de şase mii de elevi au intrat în sistemul computerizat al Ministerului Învăţământului pentru a fi repartizaţi la unul dintre liceele timişene. În tot judeţul au fost organizate 13 centre zonale de înscriere, dintre care unul pentru elevii care provin din alte judeţe şi vor să se înscrie la liceele din Timiş. Acesta funcţionează la sediul Inspectoratului Şcolar Timiş.

Pe pagina de internet a Inspectoratului, disponibilă la adresa www.isj.tm.edu.ro a fost publicată lista candidaţilor, un top al elevilor, în funcţie de care se vor face repartizările la licee. Pe data de 3 iulie va fi organizată o nouă etapă, anume repartizarea computerizată, aceasta va stabili numărul elevilor acceptaţi la şcoli, dar şi cei care au rămas fără locuri pentru că nu şi-au exprimat destule opţiuni la completarea fişelor. Aceştia vor intra în cea de a doua etapă naţională, care va avea loc pe 10 iulie.

Marcel Hoster1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor