A crescut procentul de promovare la Definitivat, in Timis. O nota de 10

De Adrian Panduru
A crescut procentul de promovare la Definitivat, in Timis. O nota de 10
© Tion: A crescut procentul de promovare la Definitivat, in Timis. O nota de 10
S-au afișat rezultatele la Definitivat. La examenul de Definitivat s-au înscris aproximativ 300 de profesori din Timiș. Dintre aceștia însă unul a fost eliminat pentru că a încercat să fraudeze examenul. Procentul de promovare din acest an la Definitivat, în Timiș, este mai mare comparativ cu anii trecuți.

În 2016, procentul de promovare la Definitivat, în Timiș, este de 68,37 la sută, în timp ce în 2015 a fost de 53,12 la sută, iar în 2014 de 57,33 la sută.

În Timiș, 291 de candidaţi au fost admişi la proba scrisă și au dat examen la 31 de discipline. Dascălii trebuie să ia minim nota 8 pentru a promova examenul.

Conform statisticilor Inspectoratului Școlar Județean Timiș, 147 de candidați au promovat examenul, din care 100 au luat note între 8 și 8,99, 46 de candidați au luat note între 9 și 9,99. A fost și o notă de 10.

În Timiș, 68 de candidați nu au promovat, adică au avut note sub 8. O singură notă a fost între 1 și 1,99, cele mai multe note ale candidaților care nu au promovat situându-se între 6 și 6,99 – 29.

Rezultatele de mai sus sunt cele înainte de contestații.

Profesorii se pot prezenţa la definitivat doar în maximum trei sesiuni, susţinute în cel mult 5 ani. Cei care nu promovează examenul pot fi angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi. În cazul în care un profesor care a luat titularizarea nu promovează definitivatul în această perioadă de maximum 3 sesiuni, el pierde calitatea de titular, pentru că i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată. Spre deosebire de definitivat, titularizarea înseamnă angajarea profesorului într-o şcoală pe perioadă nedeterminată.

Depunerea contestațiilor se poate face după afişarea rezultatelor, până la ora 21,00 şi în 12 august, până la ora 15,00. Afişarea rezultatelor finale are loc în 18 august 2016.

Articole pe aceeași temă:

Un profesor din Timis a fost eliminat din examen dupa ce a incercat sa copieze la Definitivat

Aproape 300 de profesori din Timis au dat examenul de Definitivat0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor