A crescut numarul cazurilor de infarct in vestul Romaniei. Doctori din toata tara la Institutul de Boli Cardiovasculare

De Adrian Panduru
10Comentarii
A crescut numarul cazurilor de infarct in vestul Romaniei. Doctori din toata tara la Institutul de Boli Cardiovasculare
Medici cardiologi de pe tot cuprinsul țării s-au adunat la Timișoara, unde are loc un curs dedicat tratamentului de urgență. Evenimentul are loc la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Pădurea Verde din Timișoara, locul unde vin pacienți din tot vestul țării pentru a se trata. Numărul cazurilor de infarct a crescut anul acesta față de anul trecut, în vestul României.

Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara este singura instituție de profil din vestul țării care tratează infarctul miocardic acut, singura unitate sanitară unde se desfășoară operații ce țin de chirurgia pe cord deschis. Mai sunt astfel de instituții la Târgu Mureș, Cluj și București.

constantin luca in mijloc

„14.000 de oameni au trecut anul acesta pragul instituției, 7.000 au fost internați. Avem un număr de 170 de paturi. Un număr foarte mare de urgențe. Avem aproape 2.500 de urgențe în primele zece luni, un număr care a crescut cu 15 la sută față de anul trecut. Avem o mie de cazuri de infarct în ultimele zece luni. Numărul cazurilor de infarct a crescut cu aproape 20 la sută raportat la 2015”, a declarat Constantin Luca, manager al Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara.

La acest institut s-au făcut, de la începutul anului, peste 700 de operații pe cord deschis. Tot de la început de an 2016 s-a înregistrat o mortalitate de 1,7 la sută și infecții nosocomiale – 0,54 la sută.

Tot aici, reprezentanții spitalului au în proiect demararea chriurgiei cardiovasculare pediatrice a copilului și nou-născutului. Sunt în plin proces de avizare administrativă a unei structuri de acest tip – un protocol de colaborare între Ministerul Sănătății și statul italian în ceea ce privește implementarea acestei tehnologii.

Tot aici, Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara organizează, împreună cu Grupul de lucru – Cardiologie de Urgenţă al Socitătii Române de Cardiologie, cursul: “Tratamentul de urgenţă al pacientului acut dezechilibrat”.

Cursul are loc vineri, 4 noiembrie 2016, şi se adresează tuturor medicilor rezidenţi, specialişti şi primari cardiologi din zona de vest a ţării. Conferenţiază o serie de personalităţi ale cardiologiei româneşti, cum ar fi Gabriel Tatu-Chiţoiu – preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, Lucian Petrescu, Diana Tint, Valentin Chioncel, Călin Pop și alți specialiști ai medicinei.

 10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor