A apărut un nou vierme informatic care distruge hard disk-urile

A apărut un nou vierme informatic care distruge hard disk-urile
Compania românească de de securitate BitDefender a identificat o nouă ameninţare informatică. Aceasta combină comportamentul distructiv al unui virus şi modul de răspândire al unui vierme.

Până în acest moment sunt cunoscute două variante ale acestei ameninţări. Noua ameninţare informatică are un comportament asemănător cu cel al faimosului vierme Code Red din 2001, iar potenţialul distrugător al actualei ameninţări este la fel mai mare. Denumit Win32.Worm.Zimuse.A, viermele provoacă pierderi majore de date prin rescrierea primilor 50KB din Master Boot Record. Acesta este o zonă vitală a hard disk-ului, aici fiind instalat sistemul de operare al hard disk-ului, progrămelul care stabilieşte modul în care se scriu şi citesc informaţiile pe platane. ViermeleWin32. Worm Zimuse.A este deghizat sub forma unui test de inteligenţă. Imediat ce acesta este executat, viermele va crea între 7 şi 11 fişiere-copii în zonele critice ale sistemului Windows. Pentru a se executa la fiecare pornire a sistemului de operare Windows, viermele modifică o intrare în cheia de regiştri. Deoarece versiunile pe 64 biţi ale Windows Vista şi Windows 7 au nevoie de drivere semnate digital, viermele nu va reuşi să instaleze aceste fişiere. Unul din aspectele extrem de periculoase ale acestui vierme este faptul că prezenţa sa pe sistem nu poate fi depistată de către utilizatorii infectaţi. După 40 de zile de la infectare, pentru prima variantă, respectiv 20 de zile, pentru varianta B, utilizatorul computerului primeşte un mesaj de eroare. După afişarea mesajului, sistemul nu va mai putea porni, deoarece sectorul de boot al hard disk-ului a fost distrus.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase