74 de morti in Irak

74 de morti in Irak
Zeci de şiiţi irakieni, cel puţin 74 transmit agenţiile de presă, au fost ucişi în două antentate sinucigaşe comise la două moschei şiite din Baquba, în estul Irakului, la graniţa cu Iranul.

Zeci de ambulanţe au fost trimise la locul atacurilor. Moscheile erau pline de şiiţi care se aflau la rugăciunea de vineri.

Numărul răniţilor este foarte mare însă nu se cunoaşte cu exactitate. Ministrul irakian de Interne a anunţat că atentatele au fost comise aproape simultan. Atacurile au fost declanşate de doi terorişti kamikaze care şi-au detonat centurile explozive chiar în interiorul celor două moschei.

Cele două atentate au loc la numai câteva ore după ce şase persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 40 au fost rănite în urma unui dublu atentat cu maşină- capcană comis în această dimineaţă la Bagdad. Atacul a avut loc în apropierea unu hotel preferat de occidentali, inclusiv de ziarişti. Ţinta a fost însă un centru de detenţie creat de forţele americane, în care se presupune că au fost abuzaţi aproximativ 170 de prizonieri suniţi.

Conflictul privind abuzurile comise asupra deţinuţilor s-a declanşat după ce arabii suniţi au acuzat guvernul şiito-kurd, în special pe ministrul de Interne, că permite aşa-numitelor echipe ale morţii din cadrul poliţiei, să maltrateze deţinuţi suniţi bănuiţi de implicare în insurecţia din Irak.
Regulament de plasare a anunturilor