70 la suta pe Arad-Timisoara

De A.B.D.
Eusebiu Pistru, în control pe autostrada Arad – Timişoara FOTO: JA
Eusebiu Pistru, în control pe autostrada Arad – Timişoara FOTO: JA
Arad. Secretarul de stat Eusebiu Pistru, la încă o inspecţie pe şantierul lucrările de infrastructură din judeţ ale Ministerului Transporturilor.

Procente noi la lucrările de infrastructură din judeţ aflate în portofoliul Ministerului Transporturilor. Secretarul de stat Eusebiu Pistru a vizitat, la finele săptămânii trecute, toate şantierele ministerului din judeţul Arad, pentru a afla care este stadiul lucrărilor, cu ce probleme se confruntă şi dacă constructorii vor respecta termenele fixate de oficialii de la Bucureşti pentru finalizarea tuturor acestor lucrări.

Cel mai bun procent de realizare a lucrărilor este întâlnit pe autostrada Arad-Timişoara, unde, potrivit oficialului arădean, investiţia este realizată în procent de 70 la sută. „Am fost, din nou, pe şantiere ca să mă asigur că lucrările evoluează conform programului stabilit şi vă pot spune că pe Arad-Timişoara procentul de realizare a lucrărilor este de 70% acum. Centura Aradului în regim de autostradă este realizată şi ea în proporţie de 55-58%”, ne-a declarat Eusebiu Pistru.

Încep demolările

Chiar şi pe tronsonul II din centura Aradului, unde lucrările nu au început cu adevărat, lucrurile încep să se mişte. Pistru susţine faptul că cel mai probabil, în această săptămână, se va trece la demolarea sediului Direcţiei Fitosanitare, o clădire care stă în calea centurii în regim de autostradă. O ultimă „redută” va cădea şi ea peste o lună – o lună şi jumătate, când potrivit secretarului de stat va fi demolată şi clădirea Direcţiei Sanitar-Veterinare. Chiar înainte de acest moment, va avea loc mutarea birourilor acestei instituţii în noua clădire cumpărată pentru aceasta.

Mai mult la Arad

Cel mai mic procent de realizare a fost întâlnit de secretarul de stat arădean din minister pe şantierul lucrării de reabilitare a drumului naţional care leagă Aradul de Oradea. Pistru susţine, însă, că şi aici lucrările sunt în graficul stabilit la ultima vizită oficială. „45-48% este procentul pe întreg tronsonul, dar pe segmentul aflat pe teritoriul judeţului nostru lucrările sunt mai avansate şi sunt aproape sigur că, în acest an, acest tronson va fi realizat în totalitate. În momentul de faţă, în judeţul Arad, procentul ajunge undeva pe la 58%. Anul acesta încercăm să finalizăm acest drum naţional până la limita de judeţ”.

 

Cu maşina, din iarnă

Secretarul de stat Eusebiu Pistru susţine, în continuare, că atât pe centura Aradului în regim de autostradă, cât şi pe autostrada Arad-Timişoara se va putea circula încă de la finele acestui an, recepţia finală a lucrărilor urmând însă să aibă loc undeva în vara anului 2012.

Iniţial, ambele lucrări trebuiau să fie finalizate în primăvara-vara acestui an, însă constructorii au fost păsuiţi de minister cu luni bune.

 Autostrada, episodul IV0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !