7 persoane au murit şi mai multe sunt date dispărute

7 persoane au murit şi mai multe sunt date dispărute
Bilanţ cutremurător în Bistriţa-Năsăud. La 36 de ore de când viitura a lovit localităţile de pe Valea Ţibleşului, localnicii încep să vadă urmările potopului.

7 persoane au murit şi mai multe sunt date dispărute. Sute de locuinţe sunt inundate, şi multe dintre ele stau să se prăbuşească, zeci de km de drumuri judeţene şi comunale sunt impracticabile, şi sute de animale zac în nămol. 11 sate din Bistriţa Năsăud sunt izolate, peste o mie cinci sute de locuinţe sunt afectate.

Sute de hectare de culturi agicole sunt compromise, iar sute de animale au fost luate de ape. Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Bistriţa -Năsăud s-a întrunit în această dimineaţă în prezenţa secretarului de stat în Ministerul de Interne, Victor Paul Dobre. Autorităţile vor aproviziona cu apă şi alimente satele izolate, iar în câteva zile vor începe campania de vaccinare. Reprezentanţii DSV vor merge în satele inundate pentru a ridica leşurile animalelor înecate.

În comuna Zagra, satul Aluniş este în continuare izolat, 119 locuinţe sunt afectate grav, iar una este distrusă. Pe o porţiune de 11 kilometri, drumurile judeţene au fost distruse. 10 podeţe şi 250 de hectare de teren agricol sunt grav afectate. În aceeaşi localitate, apa din 90 de fântâni nu se mai poate bea. 46 de elevi din satul Aluniş au fost duşi să dea testele naţionale la Salva.

În comuna Căianu Mic, 106 case au fost afectate, 200 de hectare de teren agricol cultivat au fost inundate, culturile de pe alte 280 de hectare au fost distruse, iar apa din 80 de fântâni nu mai este potabilă.

În comuna Brăniştea au fost afectate 131 de locuinţe şi 54 de gospodării, cinci poduri şi podeţe, trei kilometri de drumuri comunale şi judeţene, 40 de hectare de teren agricol şi 73 de fântâni. Torentele au omorât 125 de animale. 145 de locuinţe din satul Mocomod, comuna Nimigea, au fost afectate, 260 de hectare de culturi agricole fiind acoperite de ape.

În comuna Runcul Salvei, două hectare de teren şi două anexe gospodăreşti au fost afectate de ape, precum şi doi kilometri de drumuri comunale şi trei hectare de terenuri agricole. Satele Agrieş şi Agrieşel din comuna Târlişua sunt deocamdată izolate.

În judeţul Galaţi, o ploaie torenţială de câteva zeci de minute a făcut ravagii în trei localităţi. 80 de gospodării şi sute de hectare din satul Brăneşti au fost inundate. Câteva case s-au dărâmat. Militarii şi jandarmii au intervenit imediat ca să-i salveze pe localnici. Drumul Naţional 26 a fost distrus în dreptul localităţii Oanea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor