549 de absenți la Evaluarea Națională

De Crina Dobocan
549 de absenți la Evaluarea Națională
Din 4.634 de înscriși, doar 4.085 de elevi s-au prezentat marți, 18 iunie, la prima probă a Evaluării Naționale.

Evaluatorii dintr-un alt județ vor primi de la Bihor cu 549 de lucrări mai puține. La prima probă a Evaluării Naționale la clasa a VIII-a – cea de Limba și literatura română, 549 dintre elevii înscriși au lipsit.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Bihor nu au fost luați prin surprindere de procentul mare de absenți (aproape 12%). Despre o bună parte dintre elevii absenți la Evaluarea Națională se știa că nu vor participa. Motivul: foarte mulți dintre absolvenții de gimnaziu au ales să se înscrie la școlile tehnice, unde admiterea se face fără a se lua în calcul media de la examenul de Evaluare Națională.

Potrivit inspectorului Kery Hajna, președintele Comisiei de Evaluare Națională, metodologia prevede înscrierea tuturor absolvenților în programul informatic, pentru Evaluarea Națională.

„În fiecare an se întâmplă același lucru: cei care nu se regăsesc pe listele de prezență la Evaluarea Națională se orientează către școlile profesionale. Anul trecut au fost peste 970 de elevi înscriși direct în școlile profesionale. Aceștia nu au participat la Evaluarea Națională”, a explicat inspectorul Kery Hajnal.

La nivelul județului Bihor au fost organizate 33 de centre de examen și un centru zonal de evaluare.

La prima probă, supravegheată audio şi video, nu s-a înregistrat, în schimb, niciun incident.
Prima probă la Evaluarea Națională a fost ușoară, în opinia candidaților chestionați de redactorul JB/bihon.ro. Subiectele au avut un grad de dificultate scăzut – a fost aprecierea elevilor și a profesorilor.

Genul dramatic și prezentarea unei întâmplări petrecute în timpul unei activități de lectură au fost subiectele la Evaluarea Națională.549 dintre elevii înscriși la prima probă a examenului de Evaluare Națională au lipsit. Astfel, din cei 4.634 de elevi înscriși doar 4.085 au susținut prima probă a ...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor