5.000 de răţuşte se întrec, sâmbătă, pe Bega

6Comentarii
5.000 de răţuşte se întrec, sâmbătă, pe Bega
Nu uitaţi! Festivalul Bega Bulevard aduce la Timişoara prima ediţie a „Cursei răţuştelor”. 5.000 de răţuşte din plastic vor fi lansate, sâmbătă, la apă, pe Canalul Bega, de pe Podul Traian din Piaţa Maria. Festivalul începe însă de vineri. Programul Bega Bulevard

Înainte de începerea cursei, contra sumei de 5 lei, timişorenii pot adopta câte o răţuşcă. „Măcănitoarea” care trece prima linia de sosire, ghidată de curentul de apă, la Podul Tinereţii, va fi premiată. Mai exact, „părinţii” acesteia vor primi 1.000 de euro. Nu vă faceţi griji, raţele vor fi adunate toate de pe Bega, promit organizatorii. Fiecare dintre „participantele” la concurs va avea o serie de identificare, iar proprietarul va primi un talon cu aceasta. Nu veţi putea cumpăra răţuştele care vor concura la concurs, ci în schimbul sumei de 5 lei veţi primi talonul de participare. Totuşi, organizatorii au pus la dispoziţia publicului răţuşte suvenir, mai mici, care vor costa tot 5 lei. Atât biletele pentru concurs, cât şi răţuştele suvenir pot fi achiziţionate din faţa InfoCentrului Turistic de pe strada Alba Iulia şi, în ziua de sâmbătă de lângă terasa Flora. „Cursa răţuştelor” va fi precedată de „Cupa sponsorilor” – o competiţie în care răţuştele vor fi cumpărate şi lansate la apă de către instituţii, asociaţii şi persoane juridice. Prima cursă începe la ora 14. „Cursa răţuştelor” este un eveniment filantropic, cu tradiţie deja în alte oraşe ale lumii, fiind adus la Timişoara de Clubul Rotary, cu sprijinul Consulatului German, în cadrul Festivalului Bega Bulevard, organizat de primărie.

Bega Bulevard

Festivalul începe vineri şi va cuprinde diverse manifestări, pe malurile apei, pe poduri şi pe Bega. Printre surprizele pregătite de organizatori se află şi o expoziţie cu vânzare de fructe, legume şi flori, care se va desfăşura sâmbătă, pe Podul de Fier din Iosefin, între orele 9-14. De la ora 12, fanfara Temesvarer Spitzbuben, care îl va avea ca dirijor pe Franz Hoffner, îi va încânta pe timişorenii care vor trece pe acolo cu muzică de promenadă. Tot în cadrul festivalului, suntem invitaţi la concerte în aer liber, de la drum & bass până la polci şi valsuri, curse de caiac, expoziţii de fotografii şi proiecte arhitectonice şi spectacole de teatru. Organizatorii, primăria şi GTZ-ul (Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică), vor să arate timişorenilor cât de important este Canalul Bega în viaţa oraşului. Au pregătit câteva expoziţii care vor prezenta istoricul Begăi şi modul cum a evoluat acesta, funcţiunile care pot fi organizate pe maluri, exemple de reabilitări ale fronturilor la apă din toată lumea, dar şi propuneri de amenajare a acestora, care vor fi dezbătute de arhitecţi şi de public. Festivalul se va suprapune şi cu o parte practică – acţiunea de ecologizare a Canalului Bega, demarată în această săptămână de Direcţia Apelor Banat. În ataşament găsiţi întreg programul Festivalului Bega Bulevard!

Programul Bega Bulevard6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor