500 de persoane au pozat nud pentru un fotograf celebru

1Comentariu
hotel
hotel
SUA – Spencer Tunik, în vârstă de 40 de ani, celebru pentru fotografiile sale nud, a pozat luni 500 de oameni într-un hotel din Miami Beach, în cadrul unui noi proiect, prin care artistul doreşte să portretizeze ideea de exces.

Voluntarii care au pozat dezbrăcaţi au simţit că au asudat mai mult decât s-ar fi simţit sexy şi au afimat că experienţa pe care au trăit-o nu a fost una erotică, oferindu-le de fapt un sentiment de putere.

Tunik a vorbit despre noul său proiectul artistic, referindu-se în special la una dintre fotografiile făcute la hotelul Sagamore, din Miami Beach, care înfăţişează viaţa de noapte şi pe care o asociază “cu ideea de petrecere, de timp liber în exces şi de evadarea din cotidian prin imaginaţie”. Fotografia va fi expusă în cadrul expoziţiei de artă contemporană a hotelului.

Primul grup de voluntari care au fost pozaţi s-au înghesuit în 15 dintre balcoanele faţadei de est a hotelului. La început aceştia aveau hainele pe ei, dar la semnalul dat de Tunik, ei au rămas goi goluţi, fără haine sau bijuterii, ori alte accesorii.

Recunoscut pentru fotografiile sale nud cu gangsteri, sau pentru recordul mondial înregistrat în Mexic, unde a pozat 18.000 de oameni goi pe o plajă, americanul a regizat cu minuţiozitate şedinţa foto din hotel, indicându-le oamenilor poziţia exactă şi cum să privească.

După ce au fost pozaţi în balcoane, oamenii au fost mutaţi în imensa piscină. 140 de femei, fiecare având câte o saltea roz au fost surprinse plutind pe suprafaţe apei, până când aceasta a fost acoperită complet de trupurile goale aşezate pe plutele roz. Apoi locul acestora a fost luat de 140 de bărbaţi, plasaţi de această dată pe saltele verzi.

Cariera sa fost marcată de pozele cu oameni goi în faţa clădirii Naţiunilor Unite, sau nudurile făcute pe un gheţar, în încercarea de a surprinde vulnerabilitatea gheţarilor şi fragilitatea corpului uman.

La începuturile carierei, Tunik a fost în repetate rânduri arestat. A avut conflite şi cu fostul primar al New Yorkului, Rudy Giuliani, pentru contestarea dreptului de a face fotografii nud pe străzile oraşului, drept pe care l-a obţinut până la urmă.

Multă lume şi-a manifestat dezacordul cu privire la şedinţele sale foto, fiind organizate şi mitinguri de protest. Munca sa a generat un aşa-zis cult, care a atras atât artişti hippie, cât şi profesionişti conservatori.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor