5 moduri sigure în care computerul te „ajută” să fii demis

5 moduri sigure în care computerul te „ajută” să fii demis
Computerul poate fi şi un instrument ce pune capăt unei cariere.

Chiar în momentul în care citiţi aceste rânduri ar trebui să vă puneţi întrebarea: mi se permite să citesc ziarele (online sau pe hârtie) la serviciu? În condiţiile actuale, limita între utilizarea computerului în scopuri personale şi folosirea acestuia în scopuri profesionale este destul de confuză. U.S. News & World Report a identificat 5 moduri sigure să „scapi” de slujbă cu ajutorul computerului:

1. Creaţi-vă un blog

Bloggerul american Chez Pazienza lucra ca producător pentru emisiunea „American Morning” de la CNN, până în februarie, când şeful său l-a informat că postul de televiziune a descoperit că numele lui apare într-o serie de postări pe un blog şi acest lucru a fost făcut fără acordul CNN. Pazienza a fost demis la scurt timp, nu pentru faptul că era creatorul blogului „Deus Ex Malcontent”, în care ridiculiza toate personalităţile zilei, de la Oprah la preşedintele Bush, ci pentru faptul că politica postului de televiziune interzice angajaţilor să scrie pentru alte mijloace de informare fără acordul său.

2. Jucaţi-vă la serviciu

Solitaire, cel mai plăcut mod de a pierde timpul, nu este una dintre opţiuni când vine vorba de timpul petrecut la serviciu. Primarul New Yorkului Michael Bloomberg a surprins, în 2006, pe unul dintre angajaţii primăriei jucând Solitaire şi l-a concediat. „Mă aştept ca toţi angajaţii oraşului, inclusiv eu, să muncească din greu”, a comentat la acea vreme Bloomberg decizia luată. La rândul său, Richard Bayer, director executiv în cadrul unei companii de consiliere şi plasare a forţei de muncă, spune că utilizarea computerului de serviciu şi a timpului alocat jobului în scopuri personale este „modul clasic de a fura angajatorul în secolul 21”. Acesta mai spune că trimiterea a două e-mailuri în scopuri personale, pe zi, este un lucru ce se încadrează în limitele normale.

3. Uitaţi-vă la fotografii

Da, acel gen de fotografii. Potrivit unui studiu recent realizat de către American Management Association în colaborare cu ePolicy Institute, aproximativ o treime din şefii intervievaţi şi-au concediat angajaţii pentru folosirea internetului în scopuri nepotrivite şi 84% dintre cei concediaţi au recunoscut că motivul a fost vizionarea, downloadarea sau uploadarea de materiale pornografice. Problema-cheie în acest caz este intimitatea, mai exact, angajatul trebuie să ştie că nu are niciun fel de intimitate atâta timp cât este la serviciu, iar majoritatea cazurilor care au ajuns în instanţă pe această problemă au dat câştig de cauză angajatorului, spune Nancy Flynn, director executiv al ePolicy Institute.

4. Postaţi-vă propriile fotografii

Site-urile de socializare on-line tind să devină din ce în ce mai formale. Angajatorii au început să monitorizeze reţelele de socializare, spune Flynn. „Nu numai că firmele se tem ca informaţii din interior să fie divulgate, dar nici nu vor să vadă poze cu mana­gerul care dansează beat pe mese” la o petrecere privată, afirmă Nancy Flynn.

5. Scrieţi e-mailuri într-un limbaj vulgar

Peste un sfert dintre angajaţii concediaţi au fost daţi afară pentru ofense aduse prin intermediul e-mailului şi 62% dintre aceştia au recunoscut că au folosit un limbaj vulgar. Aşa că, atunci când scrieţi un e-mail de pe adresa de serviciu, imaginaţi-vă că cineva din companie îl citeşte. Mai mult de 43% dintre companii fac o monitorizare automată, dar există şi un procent de 40% care preferă să aibă persoane reale care citesc şi recenzează e-mailurile.

Sursă: Gândul0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor