350.000 Dolari răscumpărare pentru un câine

350.000 Dolari răscumpărare pentru un câine
BOGOTA – În Columbia, o ţară răvăşită de un lung şi sângeros război civil, răpirile sunt o afacere profitabilă pentru gherilele marxiste şi pentru traficanţii de droguri. Dar o bandă de răufăcători şi-a câştigat celebritatea după ce a răpit câinele unui cuplu bogat şi a cerut o răscumpărare de 350.000 de dolari pentru eliberarea lui. În operaţiune de salvare a fost rănit un poliţist şi doi răpitori au fost arestaţi.

Conform estimărilor poliţiei, în Columbia cel puţin 300 de persoane continuă să fie prizonierele bandelor de răufăcători. Condiţia pentru eliberarea acestora o constituie sumele enorme de bani cerute ca răscumpărare.

De fapt, răpirile sunt un mod de viaţă în Columbia. Dacă până acum, ţinta răpirilor erau oamenii, indiferent de condiţia socială, această regulă a fost încălcată de o bandă de răufăcători care a răpit câinele unei familii bogate din Bogota. “Cei doi locuiesc singuri şi iubesc acest câine ca pe copilul lor”, a explicat pentru Agenţia Associated Press căpitanul Wilfredo Vasquez, purtătorul de cuvânt al Diviziei antirăpiri a poliţiei columbiene.

Câinele, un Ciobănesc german de rasă pură, a fost răpit de la reşedinţa familiei din Bogota pe 18 septembrie. Atunci, răpitorii au intrat în casă, au împuşcat animalul cu un tranchilizant şi l-au furat cu ajutorul unei plase. Câteva ore mai târziu, răpitorii au contactat familia căreia i-au spus că animalul va fi mutilat dacă nu se vor plăti pentru eliberarea lui 350.000 dolari.

Pentru a fi şi mai convingători, răufăcătorii au trimis familiei şi câteva fotografii în care câinele apărea legat în lanţuri şi o casetă video pe care era scris: “Aşa plânge câinele vostru noaptea”.

Când stăpânii animalului s-au dus să plătească răscumpărarea la un punct de întâlnire, poliţia trimisese deja la faţa locului şase agenţi sub acoperire. Când răpitorii şi-au făcut apariţia, a izbucnit un schimb de focuri în urma căruia un poliţist a fost rănit şi doi răpitori au fost arestaţi.

În aceeaşi zi, răpitorii au abandonat câinele în faţa unui cabinet veterinar împreună cu mesajul: “Câinele are nevoie de o baie!”. Poliţia a insistat că nu s-a plătit nici o recompensă pentru eliberarea animalului.

SURSA: Click0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !