30 la suta din elevii de a XII-a din Timis au promovat simularea la BAC. La unele licee niciun elev nu a luat media 6

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
5Comentarii
30 la suta din elevii de a XII-a din Timis au promovat simularea la BAC. La unele licee niciun elev nu a luat media 6
© 30 la suta din elevii de a XII-a din Timis au promovat simularea la BAC
Promovarea la simularea Bacalaureatului în județul Timiș a crescut față de anul trecut cu mai puțin de un procent. Veste tristă totuși, dacă ne gândim că procentul de promovare la clasa a XII-a în cazul acestei simulări este cu puțin peste 30 la sută. La unele școli nu a promovat niciun elev, în timp ce la alte unități de învățământ procentul de promovare a fost unul destul de mare.

În județul Timiș au luat medii peste 6 sau egale cu 6 un procent de 30,19 la sută din elevi care s-au prezentat la BAC, din clasa a XII-a. Practic, au promovat 1.175 de elevi de clasa a XII-a din Timiș din 3.892 de liceeni din ultimul an care au dat simularea.

În 2015, procentul de promovare a fost de 29,37 la sută în rândul elevilor de a XII-a, iar în 2014 – 25,08 la sută.

În ceea ce privește elevii de clasa a XI-a, aceștia nu au simulat și proba la alegere, care au dat-o cei de-a XII-a, pentru că, în cazul lor, e prea devreme să aleagă o materie. Potrivit statisticii însă, din 3.788 de elevi de clasa a XI-a din Timiș care au fost evaluați, 53,99 la sută au luat peste nota 5 la Română. 65,38 la sută dintre elevii de a XI-a din Timiș au luat peste 5 și la Limba Maternă și 32,48 la sută au luat peste 5 la proba de Matematică și Istorie.

Procentele sunt, în general, în creștere la elevii de a XI-a, singurul procent în scădere față de anul precedent fiind cel al mediilor peste 5 la Matematică și Istorie.

La proba de Limba Română, patru liceeni de clasa a XI-a din Timiș au luat nota 10, în timp ce numai un elev de clasa a XII-a a luat nota maximă. La Limba Maternă, cei de a XII-a au luat două note de 10, în timp ce cei de a XI-a niciuna. La proba obligatorie a profilului (Matematică ori Istorie), elevii de a XII-a din Timiș au luat 7 note de 10, în timp ce cei de a XI-a – 12. La ultima probă, cea la alegere, liceeni de a XII-a din Timiș au luat 22 de note de 10.

Școlile din Timiș fără candidați promovați sunt Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, Colegiul Tehnic de Vest, Colegiul Tehnic Electrotimiș, Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu” Lugoj, Liceul Tehnologic „Cristofor Nako” Sannicolau Mare, Liceul Tehnologic „Petre Mitroi” Biled, Liceul Tehnologic Agricol Orțișoara și Liceul Auto.

Cel mai mare procent de promovare dintre liceele teoretice a fost obținut de Liceul „Grigore Moisil” cu 77,93%, urmat de Colegiul Național „C.D. Loga” cu 66,35%, Colegiul Bănățean – 57,85%, Liceul Pedagogic – 50,75%, Liceul „Nikolaus Lenau” – 37,93%, Colegiul National „Coriolan Brediceanu” Lugoj – 36,94%, Colegiul Național „Iulia Hasdeu” Lugoj – 24,92%, Liceul Teoretic „William Shakespeare” – 30,91% și Liceul Teoretic „J. L. Calderon” – 36,78%.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor