30 de scoli din Timis nu au autorizatie sanitara

De Valentin Rusu
3Comentarii
30 de scoli din Timis nu au autorizatie sanitara
Luni începe anul şcolar, iar 30 de şcoli din Timiş încă mai au de lucru pentru a le asigura elevilor minimul necesar de igienă şi confort. Unităţile de învăţământ vor putea primi elevii în bănci, dar sunt obligate să-şi rezolve problemele legate de grupuri sanitare şi asigurarea apei potabile.

Dacă în urmă cu mai puţin de o lună 43 de şcoli şi grădiniţe din Timişoara nu aveau autorizaţie de funcţionare, acum numărul acestora s-a redus la 30, deşi numai mâine nu-i poimâine şi luni sună clopoţelul. Şcolile au fost ţinta unui control efectuat de o comisie formată la nivelul Instituţiei Prefectului Timiş. Nu au primit autorizaţie din mai multe motive: nefinalizarea lucrărilor de reparaţie, nu au apă curentă, statutul clădirii şcolii necesită reabilitare, dar nu se poate face, fiindcă proprietarul este privat şi altele.

La controlul făcut de o comisie mixtă formată la nivelul Instituţiei Prefectului Timiş s-a urmărit starea igienico-sanitară a clădirlor, asigurarea apei potabile, starea grupurilor sanitare, modul de gestionare a deşeurilor menajere, controlul medical periodic al cadrelor didactice, starea spaţiilor de cazare. „Au mai rămas încă 30 de şcoli şi grădiniţe care nu au autorizaţie sanitară”, declară prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu.

Unităţile de învăţământ pot primi elevii în bănci, chiar dacă nu respectă condiţiile. Va trebui ca pe parcurs să rezolve aceste probleme. Sunt şcolile care nu au latrine în curte şi nici măcar apă potabilă. Sunt probleme care nu se pot rezolva imediat. „S-a transmis primăriilor să rezolve aceste probleme. Se caută împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş o cale de a rezolva aceste probleme – legarea la apă potabilă, branşamente”, spune prefectul.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor