Întâlniri diplomatice la Prefectura Timiş

5Comentarii
Întâlniri diplomatice la Prefectura Timiş
Subprefectul de Timiş Călin Dobra s-a întâlnit, vineri, cu consulul general al României la Vârşeţ, Gabriel Nicola. În cadrul discuţiilor, acesta a prezentat situaţia minorităţii române din Serbia, subliniind, de asemenea, faptul că în această toamnă va avea loc alegerea membrilor Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Serbia.

Oaspetele a pledat şi pentru sprijinirea, în continuare, de către autorităţile române, a comunităţii sârbe din judeţ, care trebuie să devină un liant al colaborării dintre cele două ţări. 

Ziua „diplomatică” a subprefectului Călin Dobra a continuat, el a primit şi vizita Excelenţei Sale Eugenio Roberto Caligiuri, consulul onorific alRepublicii Guineea Ecuatorială la Bucureşti. Scopul vizitei a fost identificarea oportunităţilor de colaborare dintre Republica Guineea Ecuatorială şi judeţul Timiş, în domenii de interes comun. În debutul discuţiilor, subprefectul a făcut o scurtă prezentare a  judeţului Timiş şi a oportunităţilor de colaborare existente în această zonă. Eugenio Roberto Caligiuri a prezentat propunerea iniţierii unei posibile înfrăţiri între o localitate din Republica Guineea Ecuatorială şi una din Timiş. De asemenea, a fost discutată şi posibilitatea demarării unor colaborări în domeniul economic. În acest sens, a fost considerată oportună realizarea unei întâlniri între reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ din Republica Guineea Ecuatorială şi ai Camerei de Comerţ Timişoara, în vederea stabilirii detaliilor pentru o eventuală misiune economică în Guineea Ecuatorială sau pentru un parteneriat de afaceri.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor