Începe din nou împărţeala instituţiilor deconcentrate

10Comentarii
Începe din nou împărţeala instituţiilor deconcentrate
Liderii naţionali ai UDMR şi PDL au decis, luni, după o şedinţă la Palatul Parlamentului, că vor continua negocierile pentru formarea unor majorităţi şi la nivel local. În Timiş, acest lucru înseamnă că reîncepe trocul politic cu instituţiile deconcentrate.

Prezent la întâlnirea de la Bucureşti, preşedintele UDMR Timiş, Halasz Ferenc, susţine că la nivel local şi judeţean nu se vor schimba alianţele, partidul pe care îl conduce având o reprezentare mică în Consiliul Judeţean Timiş şi în Consiliul Local Timişoara.

În schimb, în ceea ce priveşte conducerile instituţiilor deconcentrate, lucrurile stau diferit. Liderul UDMR Timiş solicită ca în fruntea a cel puţin trei instituţii deconcentrate să fie numiţi membri ai partidului pe care îl conduce: la Direcţia Agricolă, condusă de Tiberiu Lelescu (PDL), la Inspectoratul Şcolar, unde director este Mariana Eftimie (PDL) şi la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, unde există în prezent o conducere interimară.

Avem un termen de zece zile, după care vom informa conducerile propriilor partide despre stadiul acestor negocieri. În Timiş vom porni discuţiile pentru funcţiile de la Direcţia Agricolă, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Inspectoratul Şcolar. Aceste instituţii au fost conduse de membri ai UDMR până anul trecut. Deci acestea vor fi solicitările minimale, pentru că noi dorim mai multe instituţii“, a spus Halasz Ferenc.

El a adăugat că principiul după care vor fi purtate aceste negocieri este cel etnic. Asta înseamnă că, în Timiş, unde procentul populaţiei maghiare este de aproximativ 7,5 la sută, UDMR ar trebui să obţină conducerea aceluiaşi procent din instituţiile deconcentrate.

 

 10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor