Încă două biserici iluminate arhitectural în Timişoara

17Comentarii
Încă două biserici iluminate arhitectural în Timişoara
Peste 200.000 de euro pentru a pune în valoare, prin intermediul luminii, două lăcaşuri de cult. Primăria Timişoara a inaugurat, înainte de sărbătorile pascale, iluminatul arhitectural la Biserica Romano-Catolică din Piaţa Nicolae Bălcescu şi Biserica Ortodoxă de pe strada Dej din Calea Aradului.

Pentru realizarea iluminatului arhitectural la cele două biserici s-au utilizat leduri, care evidenţiază detaliile construcţiilor, la un consum de energie electrică redus, spune viceprimarul Sorin Grindeanu. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, valoarea investiţiei se ridică la 115.500 de euro, făra TVA, pentru Biserica Romano-Catolică din Piaţa Nicolae Bălcescu, respectiv 80.000 de euro, făra TVA, pentru Biserica Ortodoxă de pe strada Dej, deci investiţia totală depăşeşte suma de 200.000 de euro cu tot cu TVA.

Punerea în valoare a celor două obiective din oraş face parte dintr-un program al Direcţiei Edilitare a municipalităţii, aprobat anul trecut de Consiliul Local Timişoara. Până în prezent au fost iluminate arhitectural Podul Decebal, clădirea de pe strada Timotei Cipariu nr. 1, al Bisericii Reformate Timişoara Cetate, Podul Tinereţii şi Monumentul Fecioara Maria din Piaţa Maria.

Iluminatul se face după modelul occidental al marilor oraşe, în care sunt puse în valoare detaliile arhitecturale ale podurilor, clădirilor istorice şi ale monumentelor. Pentru anul în curs, sunt propuse ca investiţii şi vor fi supuse spre aprobarea consiliului local lucrări de iluminat arhitectural la biserica de pe strada Ştefan cel Mare, biserica de pe strada Salcâmilor, biserica Piariştilor, de vizavi de Parcul Central, şi biserica din Piaţa 700”, a adăugat viceprimarul Sorin Grindeanu.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor