În timp ce oferta de job-uri rămâne scăzută, tinerii specialişti îşi pun CV-urile pe internet

2Comentarii
În timp ce oferta de job-uri rămâne scăzută, tinerii specialişti îşi pun CV-urile pe internet
Locuri de muncă tot mai puţine. Ultima listă cu locurile de muncă disponibile la AJOFM Timiş include pentru perioada următoare doar 92 de poziţii. Chiar dacă nu putem spune că oferta în domeniu a crescut, oricum faţă de cele 86 existente la începutul anului există o mică creştere.

Aşa cum anunţam pe www.tion.ro la sfârşitul lunii decembrie, pe lista joburilor sunt disponibile 19 posturi de şoferi de autovehicule de mare tonaj. Se pare că nu există doritori pe domeniu, acestea sunt incluse şi în ultima ofertă a AJOFM. Ca o noutate, pe lista angajatorilor doritori de noi oameni apare Teatrul Naţional Mihai Eminescu Timişoara. Instituţia are disponibile locuri de muncă în domeniul artistic dar şi administrativ pentru 10 persoane. Se solicită actori, secretară literară, sufleur, dar şi secretară dactilografă, economist sau montator decoruri. Alte 20 de locuri de muncă apar în domeniul industriei textile.

Pentru cei cu facultate sunt disponibile doar 9 noi locuri de muncă. Se pare că cei care caută acest tip de personal specializat apelează la metodele alternative de găsire a candidaţilor. Majoritatea angajaţilor de ingineri de soft sau electronică utilizează site-urile de specialitate de pe internet pentru a găsi oamenii necesari. „Majoritatea tinerilor care au terminat facultatea nu se duc la Şomaj să-şi depună dosarul. Ei preferă să îşi înscrie CV-urile în bazele de date de pe internet, îşi petrec o mare parte a zilei pe calculator e şi normal să utilizeze acest mijloc de promovare”, am aflat de la Alexandra Stroescu, specialist în cadrul unei societăţi de recrutare a forţei de muncă.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor