În Timiş, ba sunt bani ba nu sunt bani

În Timiş, ba sunt bani ba nu sunt bani
Subprefectul Zoltan Marossy s-a arătat puţin nelămurit de problemele financiare reclamate de diferitele structuri locale ale administraţiei timişene.

El a vrut să contracareze puţin toate declaraţiile contradictorii venite dinspre Consiliului Judeţean. „Ba sunt bani ba nu sunt bani la CJT. Nu mai ştii ce să crezi cu tot felul de declaraţii”, spunea Marossy. „E de urmărit că în 2007, pentru prima dată, în Timiş au venit, înapoi de la buget, mai mulţi bani decât s-au trimis la Bucureşti”, a mai spus subprefectul.

Probleme cu accesarea fondurilor europene

În altă ordine de idei, Zoltan Marossy a solicitat din partea descentralizatelor din Timiş dar şi din partea diferitor agenţii care se ocupă cu derularea programelor de finanţare din fonduri europene informaţii referitoare la toate programele pe care le „păstoresc”. Prefectura doreşte realizarea unui calendar pe 2009 care să includă toate lansările sau prezentările de asemenea finanţări europene. „Şi anul trecut am realizat un asemenea calendar, se tot anunţau prezentările de programe”, mai spunea Marossy. După finalizarea acestui calendar, acesta va fi afişat pe site-ul Prefecturii Timiş iar cei interesaţi vor putea să descopere ce şi de unde vor putea obţine bani europeni. „Există două tipuri de măsuri de finanţare, unele care au deadline, restul sunt cele cu termen permanent aceastea urmând să fie operaţionale până în 2013”, ne-a declarat subprefectul de Timiş. În urma analizei rezultatelor finanţărilor deja în curs se pot observa situaţii extreme. La unele proiecte, solicitările depăşesc sumele, la altele nu sunt suficienţi candidaţii. Din acest motiv, se va continua promovarea de către Prefectură a proiectelor unde mai sunt bani disponibili.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !