2008, Timiş, şcoli fără apă la WC…

2008, Timiş, şcoli fără apă la WC…
Timiş – Anul şcolar 2008-2009 îi prinde pe elevii din mai multe şcoli din judeţ tot fără apă la grupurile sanitare… Mai mult, alţii vor fi nevoiţi să-şi desfăşoare toate orele în… sala de sport! Deşi lucrările de reparaţii ar fi trebuit să fie gata la început de an şcolar, nici vorba de aşa ceva în multe locuri!

Cum începe, luni, noul an şcolar în Timiş? 180 din cele aproximativ 700 de unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare de la Autoritatea de Sănătate Publică, a anunţat, marţi, prefectul Ovidiu Drăgănescu. În unele localităţi, primăriile n-au terminat lucrările de reparaţii la şcoli şi grădiniţe, altele n-au apă curentă şi canalizare, şi asta pentru că aşezările nu dispun de aceste condiţii de confort şi civilizaţie. Primăriile din 53 de localităţi încă mai speră să obţină autorizaţiile în ceasul al doisprezecelea. “În patru localităţi, cursurile vor începe în alte părţi. La Grădiniţa cu program prelungit nr. 14 din Timişoara se lucrează, aşa că micuţii vor fi mutaţi la Colegiul Tehnic de Vest. Elevii de la Şcoala cu clasele I-IV din Beregsăul Mic, comuna Săcălaz, îşi vor desfăşura orele în clădirea sălii de sport, pentru că acolo se construişte o şcoală nouă. La Şcoala cu clasele I-VIII din satul Pogăneşti, comuna Bârna, lucrările sunt în stagnare din lipsă de fonduri, iar elevii vor fi transportaţi cu microbuzul la unitatea din centrul de comună Bârna. Copiii din Româneşti, comuna Româneşti, vor face orele la Tomeşti-Colonie, pentru că nu sunt gata grupurile sanitare“, a declarat prefectul. Partea bună este că Timişul a primit 32 de microbuze şcolare noi. Partea proastă este că 24 de unităţi şcolare din judeţ, majoritatea din mediul rural, au probleme mari: “La unele şcoli lipsesc grupurile sanitare, la altele lipseşte apa de la grupurile sanitare, lucrările nu sunt finalizate sau imobilele în care funcţionează aceste unităţi sunt retrocedate, spre exemplu la Cladova, comuna Bethausen. La şcoala din Pişchia sunt necesare lucrări, dar nu sunt fonduri, la grădiniţa din localitatea Tapia, Lugoj, sunt probleme cu alunecările de teren în zonă… În patru unităţi de învăţământ, cele mutate în alte locuri, nu va începe şcoala. În cazul celor 180 care nu au autorizaţie sanitară, nu avem ce să facem, dacă, de exemplu, nu este trasă apa în sat…“, a precizat Drăgănescu. Cât despre primarii care se plâng de lipsa banilor, prefectul spune că edilii trebuie să-i ceară, dar pe proiecte, ca să-i primească. Cei care n-au făcut pot fi sancţionaţi “prin vot”, afirmă reprezentantul guvernului în teritoriu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor