20.000 de studenţi, în grevă japoneză pentru a protesta faţă de reducerea subvenţiilor şi burselor

6Comentarii
20.000 de studenţi, în grevă japoneză pentru a protesta faţă de reducerea subvenţiilor şi burselor
20.000 de studenţi din 15 centre universitare din România vor protesta, marţi, începând cu ora 10.00, purtând banderole albe pentru a semnala că o reducere a subvenţiilor de cămine/cantine şi a burselor nu reprezintă o soluţie pentru scăparea ţării de criză economică, anunţă ANOSR.

Astfel, studenții din centrele universitare: București, Constanța, Galați, Iași, Suceava, Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Craiova, Petroșani, Baia-Mare, Alba-Iulia, Hunedoara,Timișoara vor protesta cu banderole albe pe parcursul întregii zile.

“ANOSR consideră că un Guvern responsabil trebuie să întocmească o strategie capabilă să scoată țara din impas și nu să aducă mai multe probleme, sacrificând studenții. Lezarea drepturilor studenților doar pentru a-i alinia cu celelalte categorii sociale, nu ar fi o decizie responsabilă și nici etică. În contextul în care există un număr de 300.000 de studenți pe locuri bugetate de la stat, o reducere a subvenției de masă și cazare cu 15% și a burselor cu 25% ar aduce o sumă infimă și fără ajutor Guvernului, însă probleme mari studenților. Reamintim că pentru burse, statul cheltuie 69 RON per student, 25 % însemnând 17 RON economie”, spun reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Şi studenţii afiliaţi Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) vor protesta, nemulţumiţi de măsurile guvernamentale care ar trebui să intre în vigoare de la 1 iunie şi care vizează reducerea cu 25% a burselor şi diminuarea tuturor tipurilor de subvenţii de care beneficiază studenţii. Astfel, studenţii UNSR vor protesta din nou în faţa sediului Ministerului Educaţiei, între orele 13 şi 14, pentru a cere atât ministrului Daniel Funeriu, cât şi premierului Emil Boc, să renunţe la aceste măsuri.

În plus, studenţii sunt nemulţumiţi de Legea Educaţiei, care nu le mai garantează multe dintre drepturi, dar şi de lipsa unui protocol semnat între Ministerul Educaţiei şi federaţiile studenţeşti, care să le asigure atât reprezentativitatea în rândul instituţiilor de resort, cât şi apărarea intereselor.

Sursa: Newsin6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor