«Acum, au cu ce să mă îngroape»

Reactualizat la:
1Comentariu
«Acum, au cu ce să mă îngroape»
Pensionarii au primit, de la Casa de Ajutor Reciproc, costume noi.

Din nou umiliţi. Sute de pensionari s-au călcat în picioare pentru a primi pomană. Dacă, până acum, îndurau frigul pentru o pâine gratis, ieri, bătrânii au stat cu mâinile întinse pentru un costum nou. Ca să aibă cu ce să fie înmormântaţi.

Bătrânii noştri trăiesc cu toţii de parcă sunt pedepsiţi de viaţă. Suferinzi, săraci lipiţi, se “agaţă” de orice lucru care se oferă gratis. Ei nu-şi pot permite decât medicamentele şi câte o pâine.

Săptămâna trecută, la Casa de Ajutor Reciproc “Omenia” s-au împărţit 150 de costume bărbăteşti noi. Înainte de începerea distribuirii, bătrânii se încolonaseră cuminţi. Chiar dacă nu erau măsurile potrivite, bătrânii îşi întindeau mâinile după haine.

Acum, cu sănătatea şubredă, se aşază la cozile sărăciei pentru orice fleac care e gratis. Gheorghe Custură are 75 de ani şi merge în cârje. Cu toate astea a venit,de la primele ore, pentru un costum, pe care atfel nu şi l-ar fi permis.

“Nu mi-am mai luat haine noi de multă vreme, nici nu mai ştiu cât timp a trecut de atunci. Am o pensie de 180 de lei cu care abia pot să trăiesc. Îmbrăcămintea e un lux pentru mine. Mă bucur că am şi eu haine bune acum. Au cu ce să mă îngroape copiii”, spune cu lacrimi în ochi Gheorghe. Casa de Ajutor “Omenia” acordă periodic ajutoare membrilor. Pâine, mâncare, coşciuge, la preţ redus, şi chiar tunsori le sunt oferite pensionarilor săraci.

Floarea Văraci este o bătrânică de 80 de ani care a venit cu carnetul de membru al soţului, imobilizat la pat. Voia şi ea un costum pentru bărbatul bolnav. A venit de la primele ore ale dimineţii şi a plecat, după trei ore, fericită cu costumul în braţe. “E cam mare de el, dar merge. Noi n-avem bani să cumpăram nimic”, spune Floarea.

De două ori pe săptămână, la Casa de Ajutor, se formează cozile sărăciei, foto dreapta. Se distribuie pâine, haine sau alimente. Oamenii se aşază cuminţi şi stau cu mâinile întinse, până când îşi aud numele strigat. Chipul bătrânilor se înseninează, când văd că nu pleacă cu mâinile goale. Zilele acestea, Crucea Roşie a donat 150 de costume bărbăteşti.

SURSA: www.click.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor