17 elevi se vor pregati intr-o noua scoala profesionala pe model german, la Timisoara

De Marcel Hoster
7Comentarii
17 elevi se vor pregati intr-o noua scoala profesionala pe model german, la Timisoara
17 elevi se vor pregati intr-o noua scoala profesionala pe model german, la Timisoara
Unul dintre cele mai importante proiecte menite să ajute la reorientarea învăţământului mediu din Timişoara spre cerinţele pieţii a pornit la drum. Un important grup german, prezent cu mai multe unităţi de producţie în oraşul de pe Bega, a inaugurat o şcoală profesională prin intermediul căreia îşi va pregăti viitorii angajaţi.

Compania Continental, unul dintre cei mai importanţi producători din sectorul automotive din România, a inaugurat în această săptămână o şcoala profesională susţinută de Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I. Acesta este un proiect comun între cele trei filiale Continental din Timişoara: Continental Automotive, Continental Anvelope şi ContiTech împreună cu Colegiul Tehnic. Noua unitate de pregătire a fost necesară pentru a rezolva dificultăţile întâmpinate de Continental pe piaţa muncii, compania găsit destul de dificil personalul necesar extinderii.

Ca toate companiile care au sisteme avansate de producţie şi laboratoare Continental a observat o lipsă de muncitori calificaţi pe piaţa forţei de muncă din România. În urma discuţiilor cu oficialii guvernamentali şi cu responsabilii şcolari locali a fost elaborat un nou concept pentru reintroducerea şcolii profesionale în România, adaptând modelul german. Continental a căutat şcoala potrivită pentru a pune în aplicare conceptul şi a găsit în Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I, un colaborator deschis şi motivat pentru a începe acest proiect-pilot.

Şcoală profesională a demarat cursurile cu 17 elevi, care vor avea atât cursuri teoretice cât şi practice, cu partea practică desfăşurată în cadrul companiilor. Durata cursurilor este de doi ani. În această perioadă, elevii vor avea contracte cu Continental şi cu şcoala şi vor primi, de asemenea, o bursă. La sfârş şitul celor doi ani, ei au şansa de a primi un loc de muncă în interiorul companiilor.

Prezent la deschiderea anului şcolar, Dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental Automotive România SRL a declarat: „Acesta este un proiect pilot şi vor exista provocări şi dificultăţi de-a lungul drumului, în ceea ce priveşte organizarea, echipamentele, finanţarea. Cu sprijinul tuturor părţilor implicate: şcoală, societate, inspectoratul şcolar şi, mai ales primărie, care este responsabilă pentru aceste şcoli, vom depăşi totul. ”

Continental nu este la primul proiect de acest fel, compania susţine, de asemenea, şcolile profesionale din Braşov şi Carei.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor