160 de angajaţi de la Alcatel Timişoara sunt în grevă

160 de angajaţi de la Alcatel Timişoara sunt în grevă
Au întrerupt lucrul. În jur de 160 de angajaţi ai filialei timişorene a Alcatel-Lucent, una dintre cele mai importante societăţi multinaţionale din Banat, şi-au încetat marţi activitatea, intrând în grevă.

„Protestul nostru a apărut din cauza existenţei unui impas în ceea ce priveşte negocierea între sindicat şi conducerea societăţii în ceea ce priveşte contractul colectiv de muncă. Există în jur de patru – cinci puncte unde sunt divergenţe de ordin financiar. Este vorba de plata indemnizaţiei în cazul transferului la o altă întreprindere a angajaţilor, plata unor salarii compensatorii în cazul concedierii, plata sporurilor de vechime în muncă şi actualizarea veniturilor cu rata inflaţiei. Conform legii, noi am apelat la acest protest”, am aflat de la Manuel Martin, lider sindical în cadrul Alcatel-Lucent Timişoara. El a mai spus că, pentru moment, protestul va avea o durată de două zile, marţi şi miercuri. Totuşi, în cursul zilei de marţi este programată o nouă rundă de negocieri cu şefii companiei, în funcţie de cele discutate s-ar putea ajunge la un acord.

În acest moment, la protest au aderat un număr de 160 de angajaţi, „membri de sindicat, dar şi colegi din afara sindicatului”, a mai declarat Martin. În cadrul Alcatel-Lucent Timişoara activează în jur de 1700 de persoane. „Reacţiile angajaţilor din cadrul companiei sunt diferite. Unii ne susţin, unii nu-şi dau seama de rostul protestului”, am mai aflat de la Manuel Martin.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor