16 ani de la Proclamaţia de la Timişoara

16 ani de la Proclamaţia de la Timişoara
Societatea Timişoara a dat şi anul acesta premii pentru personalităţile care s-au implicat în consolidarea demoicraţiei.Evenimentul ce a avut loc la Casa Adam Muller Gutenbrug a adunat la aceeaşi masă istorici, politicieni şi ziarişti. Manifestarea a marcat şi 16 ani de la aparţia Proclamaţiei de la Timişoara.

Guvernul României a fost şi el reprezentat la eveniment prn persoana ministrului justiţiei, Monica Macovei care a şi primit Premiul Speranţa din partea Societăţii Timişoara, pentru cea mai importantă contribuţie la instaurarea democraţiei, la destrămarea structurilor comuniste şi menţinerea speranţei în România.

 „Cred că suntem pe calea cea bună în ceea ce priveşte justiţia, sper ca în curând să avem cu adevărat procese cât mai scurte şi mai corecte”, a precizat Monica Macovei.

Şi una dintre cele mai cunoscute femei din politica românească, Mona Muscă a fost premiată cu această ocazie. Ea a primit, alături de parlamentarii Adrian Cioroianu, Viorel Oancea şi Eugen Nicolăescu, premiul Ion Monoran, pentru insistenţa în demersurile pe care le fac în scopul promovărăă şi respectării valorilor morale în societatea românească, ei fiind iniţiatorii în Parlamentul României a proiectului de lege privind lustraţia.

„Cred că acest premiu aparţine de fapt tuturor timişorenilor. În ceea ce priveşte Legea Lustraţiei eu sunt optimistă, cred că va fi adoptată cu unele modificări”, a spus Mona Muscă. Premiile Secera şi Ciocanul au revenit judecătorilor apriopiaţi ai PSD de la Curtea Constituţională.

Premiile Societăţii Timişoara
Monica Macovei – Premiul Speranţa
Mona Muscă – Premiul Ion Monoran
Adrian Cioroianu – Premiul Ion Monoran
Viorel Oancea – Premiul Ion Monoran
Eugen Nicolăescu – Premiul Ion Monoran
Mălin Bot – Premiul Adriana Indrieş
Jonathan Scheele – membru de onoare0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor