15 directori de spitale demisi

1Comentariu
15 directori de spitale demisi
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a prezentat duminica, intr-o conferinta de presa, starea dezastruoasa a managementului din sistemul de sanatate si a administrarii banilor publici de catre unitatile spitalicesti.

Ministrul a anuntat rezultatele unei evaluari intreprinse de o comisie instituita in acest scop, in spitalele din tara, care confirma ca “acei directori vocali la adresa initiativelor Ministerului Sanatatii, trebuiau schimbati demult!”

Evaluarea structurilor de conducere din sanatate a scos la iveala grave deficiente in activitatea Consillilor de Administratie si a Comitetelor Directoare din unitatile spitalicesti, printre care numarul mic de intruniri anuale, absenta indicatorilor de performanta, intocmirea de documente de cercetare retroactiv luarii unor decizii.

In urma acestor rezultate, se vor lua masuri imediate de restructurare a consiliilor de conducere pentru eficientizarea activitatii spitalelor si administrarii resurselor financiare. Incepand din 16 decembrie, vor fi restructurate consiliile de administratie din 26 de spitale din tara si vor fi demise 15 comitete directoare.

Pana la organizarea de noi concursuri de ocupare a acestor posturi, conform legii, vor fi numiti directori interimari.

Printre cei demisi se afla si Sorin Oprescu, directorul Spitalului de Urgenta Universitar (Municipal) si al Spitalului Elias, Florian Popa, directorul Spitalul Clinic Sf. Pantelimon.

Se vor trimite echipe de audit financiar la spitalele unde s-au depistat nereguli financiare, si pe viitor aceasta masura se va permanentiza, astfel ca se vor intreprinde controale financiare anuale la toate unitatile spitalicesti.

In cazurile de abuz, fals sau uz de fals, sau alte fapte penale constatate, se vor sesiza organele de ancheta incepand de saptamana viitoare.

Alte incalcari ale legii s-au constatat la spitalul Clinic Universitar Bucuresti, unde sapte sefi de sectie au varsta mai mare de 70 de ani, in conditiile in care aceasta este limita legala pentru indeplinirea calitatii de sef de sectie.

Nicolaescu a anuntat, cu aceasta ocazie, ca a destituit-o din functie pe sefa serviciului juridic din Ministerul Sanatatii, Ioana Surean, intrucat au existat conflicte de interese in exercitatea activitatii ei atat in minister cat si in consiliul de administratie a Spitalului Clinic Universitar Bucuresti.

“Rezultatele concrete ale evaluarii sustin adoptarea pachetului legislativ propus de Ministerul Sanatatii”, a conchis ministrul Eugen Nicolaescu prezentarea raportului.

Referitor la epidemia de rujeola, ministrul Sanatatii a confirmat ca exista 3629 de cazuri de pojar in toata tara, si pentru o verificare eficienta s-a dispus raportarea zilnica din 4 in 4 ore a starii sanatatii bolnavilor. In stocuri se afla 277 000 de doze de vaccin, suficiente pentru continuarea campaniei impotriva rujeolei, pana acum 42 410 scolari fiind vaccinati.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor