13 firme din Regiunea Vest beneficiaza de aproape sase milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, in vederea dezvoltarii

De Marcel Hoster
1Comentariu
13 firme din Regiunea Vest beneficiaza de aproape sase milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, in vederea dezvoltarii
© Foto: Tion
Contracte de peste 13 milioane de euro au fost semnate în vederea dezvoltărea activităţii a mai multor firme din Regiunea Vest. Reprezentanţii acestora au parafat marţi, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, acordurile de finanţare.

13 firme din Regiunea Vest au semnat marţi contractele de finanțare a proiectelor europene prin intermediul cărora îşi vor putea dezvolta activitatea desfăşurată. Valoarea contractelor este de peste 13 milioane euro, susţinerea fiind acordată în cadrul programului Regio-POR , mare parte a fondurilor fiind nerambursabilă.

Reprezentanţii firmelor şi Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, au parafat înţelegerile, în valoare de 13,75 milioane euro, finanțarea nerambursabilă fiind de 5,98 milioane euro.

Finanțarea nerambursabilă obținută de aceste firme este acordată în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.1 A. – Microîntreprinderi și Prioritatea de investiții 2.2 Întreprinderi mici și mijlocii (IMM).

Firmele beneficiare activează în cele mai diferite sectoare de activitate: industria prelucrătoare (producția de mobilier, fabricarea elementelor de dulgherie, fabricarea mașinilor și utilajelor pentru agricultură, fabricarea componentelor electrice), testări și analize tehnice, în domeniul sănătății, precum și în domeniul hotelier.

Prin implementarea acestor proiecte vor fi construite și modernizate spații de producție/servicii și se vor achiziționa echipamente, inclusiv programe informatice, care vor contribui la creșterea competitivității economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii și vor genera 32 de locuri noi de muncă.

12 din cele 13 contracte semnate au fost depuse în cadrul apelului de proiecte 2.2. – IMM, iar unul a fost depus în cadrul apelului de proiecte 2.1A -Microîntreprinderi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor